Инж. Анелия Костадинова, ръководител R&D проекти в ЛЕМ България: Работните ми дни минават неусетно и с усмивка вече 5 години

29.10.2019 г.6 мин.


Сред работните ангажименти на един ръководител R&D проекти в ЛЕМ България са вниманието към нуждите на клиента, проследяването на прогреса по проектите и осъществените разходи, както и силният интерес към нови начини за подобряване на системата на работа. Всичко това обаче, е само малка част от ежедневните задачи на Анелия Костадинова, която заема тази длъжност от почти 5 години. Ето какво още разказа тя за удовлетворението, екипния дух и още много други интересни аспекти от работата си пред екипа на Инженер.bg за рубриката „Един работен ден на...“Здравейте, бихте ли се представили пред читателите на Инженер.bg.

 

Името ми е Анелия Костадинова и към момента съм ръководител R&D проекти в ЛЕМ България.

 

От колко време работите в компанията?

 

Работя от тук вече почти 5 години и е толкова приятно, че дните минават просто неусетно.

 

Какво е образованието Ви?

 

Образованието ми е инженерно в областта на електрониката, подкрепено с втора магистърска степен по икономика. Смятам, че приносът на образованието е важен за добра автобиография, но водещи характеристики за професионален напредък след това са начинът на мислене и желанието за развитие.

 

Как започва Вашият работен ден?

 

Моят работен ден винаги започва с усмивка и така завършва.

 

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?

 

Внимавам за нуждите на клиента и непрестанно общувам с колегите по зададените действия за изпълнение на даден проект. Освен това на ежедневна база кроя планове, създавам графици, проследявам прогреса по проекта и осъществените разходи. Силно се интересувам как да сме по-ефективни във всичко, което вършим по време на работния ден, и непрекъснато търся начини за подобряване на системата ни на работа.

 

Защо тези дейности са важни за фирмата?

 

Считам, че с осъществените действия от моя страна, давам своя принос по изградената стратегия за развитие на нашата организация. Стремя се да дам всичко, което зависи от мен за запазване на лидерските позиции на компанията на пазара и за постигане на годишните ни цели.

 

Какви са отговорностите, които носите?

 

Моето виждане за отговорностите не се базира на длъжностната характеристика, а на поетия дълг към основните ми партньори. Имам отговорността клиентът да е доволен от качеството и характеристиките на продукта, който може да си закупи на завидна цена с бърза доставка. Смятам, че е важно да се стараем екипът да е щастлив с естеството на работа и успехите, които жъне, а компанията да е конкурентоспособна на пазара и да постига високи икономически показатели чрез реализирането на нови продукти.

 

Управлявате ли други хора и какви са отношенията в екипа Ви?

 

Не участвам пряко в управлението на служители, но често ми се налага да поставям задачи на група от хора и да задавам такта за осъществяване на работата. Съответно, съм в тясно сътрудничество с функционални ръководители на екипните членове, като предоставям данни за постиженията им по проектите.

 

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

 

Три са основните причини. Резултатно ориентиран човек съм, а в работата си оживяваме дадена идея в реален физически продукт с ясно дефинирани критерии и показатели за оценка. Сътрудничим си с колеги с различни интереси, гледна точка, чувства и подходи, което ме обогатява. Намираме решения на много загадки в проектите, което е вълнуващо и ме кара да се чувствам полезна и пълноценна.

 

Какви са трудностите и предизвикателствата в дейността Ви?

 

Считам, че основната ми трудност е да допринеса за мотивацията на хората и за поддържането на екипния дух в най-критичните ситуации по проекта, когато трябва да повярваме в успеха.

 

Какво си казвате в края на работния ден?

 

Питам се кога мина това време?

 

Повече информация за ЛЕМ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: ЛЕМ България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЛЕМ България ЕООД
www.lem.com