Анастас Илиев от НЕС: „Ние вярваме в качеството на нашите продукти и работим за успеха на компанията“ – част II

22.11.2018 г.7 мин.

Да работиш в името на своите клиенти! Да им осигуриш качествените, надеждни и високо ефективни решения, от които имат нужда... Това е пътят, по който от години е поела водещата българска компания, специализирана в областта на отоплението и БГВ – Нови енергийни системи (НЕС) ООД. А повече за дружеството, за производствения процес в предприятието и най-новите разработки на фирмата в гр. Шумен, пред екип на Инженер.bg разказа г-н Анастас Илиев, мениджър „Доставки“ в НЕС.


Има ли конкретна причина да изберете точно град Шумен за вашето производство?

 

Конкретна причина няма, просто собствениците са родени в този град и са започнали да развиват бизнеса тук. През годините обаче, тази локация се оказа доста подходяща и разкрива множества преимущества, тъй като е близо и до речен, и до морски транспорт – недалеч е от Русе, което ни позволява да използваме речния транспорт за внос и износ по река Дунав, както и пристанището в гр. Варна.


Освен производствената база в Шумен, разполагаме с две офис сгради със складове в София, като целият ни Търговски отдел, както и отделите Маркетинг и Човешки ресурси са базирани в столицата. Отделно имаме и складово стопанство с офис към дъщерната ни фирма в Германия, която оперира от 3 години на немския пазар.


Как недопускате некачествена продукция?

 

Този процес стартира още със самото създаване на продукта. Колегите правят цялостен дизайн, след което се преминава към изработка на прототипи със съответните маршрутни карти и техники, които използват при развитието. След като бъде направен един прототип, той се изпитва функционално при нас в лаборатория толкова време, колкото е необходимо, след което пристъпваме към производството на нулева серия, която включва разработка на определен брой продукти от нея. Следват нови функционални тестове и едва след като се убедим в качеството на изделието, го изпращаме във външна лаборатория, която го сертифицира официално по съответния стандарт. След това вече може да бъде пуснато на пазара.


Това е задължително при отоплителната техника – няма вариант, в който един уред да излезе на пазара и влезе в някое домакинство, без предварително да е минал съответната сертификация по даден стандарт. След излизането на лабораторните резултати във външната лаборатория и получаването на сертификата се пристъпва към организация на производството.


Производственият цикъл е строго специфично подреден и следва проверка на всеки един етап от него. Проверката се извършва на две нива – служителят сам проверява продукцията по чек лист, а отделно имаме отдел Качествен контрол, който извършва извадков контрол на определени възли тогава, когато колегите от отдела решат и колкото като количество определят. Благодарение на чек листите и серийните номера към всеки отделен продукт, имаме възможност да проследим какво се е случило с всяко едно изделие, излязло на пазара.


Много е важно да се отбележи, че всеки нов продукт при нас продължава да се изпитва в продължение на години след като е пуснат на пазара. Правим го с цел да можем моментално да реагираме в случай на допусната грешка от страна на потребителя, например при неправилна експлоатация.


Трудно ли се постига качество, която да отговаря на изискванията на клиента?

 

Качеството е част от създаването на всеки един продукт. Когато фирмата е очертала пътя по начин, а именно гарантирано на 100% качество, оттам нататък е лесно. Просто стъпките се следват, пътят е отъпкан и всичко се получава много по-добре на практика. И това, което ни отличава, затвърждава пазарните ни позиции и ни кара да вървим напред, със сигурност е безкомпромисното качество на нашите изделия.Бихте ли ни разказали за някоя от вашите последни разработки?

 

Една от най-новите ни разработки е в частта на отоплението – автоматизиран пелетен котел от серията Pell EASY. Той екомпактен интелигентен уред, с вграден бункер за пелети, пригоден за отопление на всякакви помещения, с вътрешeн и външeнмонтаж. Този продукт работи с мобилното приложение BURNiT, специално разработено както за операционна система Android, така и iOS, а благодарение на него потребителят може да го управлява дистанционно по всяко време със своя смартфон, таблет или всякакво друго устройство от този тип. Вграденият модул с WiFi управлението позволява включване и изключване от разстояние, регулиране на температурата, отчитане на най-важните параметри и др.


Кои са основните предизвикателства в работата Ви и какво Ви мотивира най-много?

 

Предизвикателствата са много и са от най-различно естество. Компанията е голяма, разраства се доста бързо и всеки един ръст води със себе си серия от предизвикателства. Заедно с известна нестабилност на пазара на суровини и материали в този момент, за нас е много голямо предизвикателство да се позиционираме правилно на българския и международния пазар, както и правилно да маркетираме нашите продукти към крайните клиенти. Но така или иначе нещата са динамични, всяка една компания, вървейки по своя път, минава през различни етапи и среща различни предизвикателства. Но най-важното е да вярваме в качеството на нашите продукти, да работим и успехът, както сме свидетели, пристига сам.


Повече информация за Нови енергийни системи (НЕС), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Нови енергийни системи (НЕС) ООД
http://www.sunsystem.bg/bg/