Wilo помага на британска агенция за студентско настаняване в усилията ѝ за енергийно ефективен сграден фонд

11.08.2020 г.4 мин.


Unite Students е компания, която се занимава с настаняване на студенти във Великобритания, залагайки на устойчивост, като използва сгради, в които енергийната ефективност е приоритет. В този смисъл дружеството е пионер в своята област, също както и производителят на помпени решения Wilo. А кои от комплексните решения на Wilo, щадящи околната среда, намират място в обектите на Unite Students, за Инженер.bg разказаха от българското дъщерно дружество на европейския помпен лидер.


За да остане вярно на отговорната си политика към околната среда, дружеството за настаняване е определило няколко фокусни области на дейност: намаляване на водопотреблението, ограничаване на отпадъците и използване на ефективни сгради. В помощ за изпълнението им идва експертизата на немския производител. „Това, което отличава Wilo, е колко проактивни са при представянето на иновативни продукти и идеи за енергийна ефективност“, коментира г-н Джеймс Спрак, старши мениджър по поръчки в Unite Students.


Bethnal Green е архетипичен квартал за източната част на Лондон, който през последните години търпи изключително развитие. Така кварталът се превръща в „сърцето“ на района, съчетавайки бутици за цветя, традиционни английски пъбове и сгради за студенти. Там е и Blithehale Court – една от постройките на Unite Students, която всяка година е дом за 300 студенти.

 

 

„През 2018 г. Wilo достави бустерни помпени системи за общо 11 обекта на Unite Students, а през 2019 г. – за още 12 от тях. Но това партньорство се задълбочава още повече“, коментираха от Вило България. Компанията за студентско настаняване се обръща към Wilo с молба да обследва всички нейни сгради в Обединеното Кралство и да анализира състоянието на помпените единици, които са над 700. Въз основа на доклада се изготвя своеобразна „пътна карта“ на жизнения цикъл на помпеното оборудване, което е важна част от цялостната концепция за енергийна ефективност.


„А част от внедрените поми в сградния фонд на Unite Students включват компактна бустер система, която може да се използва за напълно автоматично водоснабдяване и повишаване на налягането в жилищни, търговски и обществени сгради като хотели, болници или универсални магазини. С високоефективната хидравлика на помпата от серия Helix VE, работеща в комбинация с IE4 IEC стандартни двигатели, както и с широкия диапазон на пропорционално управление на честотния преобразувател, системата се превръща в едно наистина енергоспестяващо решение“, обясниха от Вило България.


Повече информация за Вило България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

 

Източник на снимковия материалВило България, Wilo, Unite Students

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Вило България ЕООД
http://www.wilo.bg/