Ритбул: Иновативна вентилационна концепция и решение с управляваща електроника за електропреносна система от Heitec

14.12.2020 г.4 мин.

Heitec разработи и произведе цялостно решение на система за управление на електропреносна линия високо напрежение и постоянен ток HVDC за един от своите клиенти в енергетиката. Тя управлява централно енергийните модули, използвайки оптични кабели. „Системата за управление на процеса осигурява висока производителност, възможност за реакция в реално време, високоскоростен пренос на данни, безопасна работа и стабилни температурни характеристики. Всички изброени изисквания са били задължителни и са включени в разработката на компонентите още от самото начало на проекта. Взети са под внимание и аспекти като оптимизация на разходите по създаването на решението и осигуряване на дълъг експлоатационен живот“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска търговска компания Ритбул, която предлага решенията на Heitec на пазара у нас.

Целите на разработката включват постигането на изключително висока изчислителна мощност, параметризируем хардуер за управление с отворен и затворен контур и възможност за едновременно управление на голям брой енергийни модули. Проектът включва няколко предизвикателства, едно от които е да се гарантира пълна функционална цялост на сигнала през цялото време, като същевременно скоростта на преноса на данни е много висока.

„Процесът генерира голямо количество топлина, което системата трябва да разсейва. Иновативната концепция за вентилация, проверена и оптимизирана чрез всеобхватни температурни симулации, успява да поддържа практически идеално равномерно разпределение на скоростта на потока за всеки слот, дори след отказ на някой от вентилаторите“, допълниха от Ритбул.

Електрониката, концепцията за корпуса и високоефективното екраниращо EMC решение срещу електромагнитни смущения са разработка на Heitec и са монтирани заедно в един корпус. „Това решение позволява икономически ефективно изпълнение на проекта в рамките на договорния период за изпълнение. Собствена разработка на Heitec са също свързаните с тях изключително сложни електронни модули, които компанията е проектирала и произвела“, поясниха от Ритбул.

Тази уникална комбинация от хардуер, софтуер, електроника, механика, вътрешни връзки и експертен опит гарантира на клиента висока конкурентоспособност. Решението е усъвършенствано по отношение на технологията, качеството и рентабилността. Услугите на Heitec включват също валидиране, тестване, както и сертифициране/пресертифициране.

Технически параметри на разработената система:

  • Решение на базата на компоненти HeiPac Vario (например хоризонтални шини) и специфични за клиента компоненти;
  • Размери Д x Ш x В: 450 mm x 19” x 10 U;
  • Интегрирано в системата EMC решение;
  • Два дублиращи вентилаторни модула, всеки с 2 аксиални вентилатора: 12 V DC; 1000 W; 85 до 265 V AC;
  • Специфична за клиента комутационна шина (пасивна платка) с предаване на диференциален сигнал от 5 Gbit/s;
  • Високоефективни платки (концепция, дизайн, производство и тестване).

 

 

Източник на снимковия материал: Ритбул, Heitec, pexels.com

Тагове: Heitec, вентилатори, електроника, енергетика, Ритбул

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/