Eлектрохолд подкрепи първия Фестивал на скоростта в София, а екипът на компанията не спира да се развива

24.06.2022 г.5 мин.

По време на първото в България изложение за луксозни и спортни автомобили бе показана и специална Tesla Model Y – една от едва 20-те подобни екземпляра в света.

Съвсем наскоро, в периода от 9 до 12 юни 2022 г., се проведе първото в България изложение за луксозни и спортни автомобили – Sofia Festival of Speed (Фестивал на скоростта в София). Входът бе свободен, а мястото, на което изложението посрещна своите посетители, бе Benchmark Business Center, намиращ се на бул. „Цариградско шосе“ 159 в София. Основен партньор на събитието бе Електрохолд, част от най-големия публичен холдинг в страната – Еврохолд. Електрохолд е електроразпределително дружество в Западна България, което работи активно в посока модернизиране на електроразпределителната мрежа и полага грижи за по-чиста околна среда чрез развитието на проекти, свързани с възобновяема енергия.

Посетителите имаха възможност да видят на живо модели от доказани спортни марки като Ferrari, Maserati, Lamborghini, Mercedes, Porsche и др. На място, именно по време на Софийския фестивал на скоростта, за пръв път бяха представени ексклузивно и брандове преди официалния им дебют в България.

На изложението можеше да бъде видяна и специалната Tesla Model Y – една от едва 20-те подобни екземпляра в света с личния подпис на Илон Мъск, основател на иновативната компания. Наред с подписа на г-н Мъск, електромобилът бе елегантно брандиран с логото на Електрохолд като израз на подкрепата на компанията за развитието на електрическата мобилност и транспорт у нас“, съобщиха за Инженер.bg от екипа на електроенергийната компания.

Организатор на Софийския фестивал на скоростта бе Авто Юнион АД – компания, която предлага у нас 9 марки автомобили, сред които спортните Ferrari и Maserati. Събитието бе осъществено с помощта и сътрудничеството на общо единадесет компании, сред които и един от водещите застрахователи в страната – Евроинс, който също е част от Еврохолд. Основен спонсор на изложението бе Inbet, с подкрепата на Unique Estates, Евроинс, Benzin.bg, Simpl и други. Партньори на събитието бяха също така и Official Ferrari Service, Maserati Auto Italia, Автомобилен ретро клуб „AvangarD Classic“, MM Ауто, TRADE IN и Falken Drift Team България.

Електрохолд е електроразпределително дружество, което има постоянен стремеж към повишаване качеството на предлаганите услуги и развитието на проекти, свързани с възобновяеми енергийни източници.

Дружеството инвестира и в различни образователни инициатива, като паралелно с това не спира да развива и своя екип от професионалисти. Възможностите за професионална реализация в Електрохолд бихте могли да откриете в микросайта на компанията в Инженерингова борса на Борса.bg.

Организаторите на фестивала представиха пред аудиторията автомобили, които рядко могат да бъдат забелязани като част от обичайното улично движение. Освен реномирани марки, посетителите имаха възможност да разгледат отблизо и автомобили със сериозна състезателна история, „навъртели“ километри по световните писти, рали-автомобили, изискващи майсторски умения за шофиране, както и автомобили за дрифт“, споделиха от Електрохолд.

Наред с уникалните машини на четири колела, по време на фестивала, във фоайето на сградата на партерния етаж, за публиката бяха подредени и луксозни колекционерски книги с историята на част от изложените марки автомобили. А в дните събота и неделя в рамките на събитието бе изложена и Купата на България по футбол, предоставена специално за фестивала от нейния тазгодишен носител и победител в турнира – ПФК Левски. За гостите на събитието имаше и много други изненади на място.

Идеята за провеждането на Фестивала на скоростта в София идва от големия подобен фестивал Goodwood, който се провежда всяко лято на територията на Гудууд Хаус, Западен Съсекс, Англия. Този фестивал събира на едно място хиляди ретро състезателни автомобили. От своя страна, организаторите на родния Софийски фестивал на скоростта също имат амбицията да го превърнат в ежегоден и очакван празник.

Източник на снимковия материал: Електрохолд, bta.bg, dizzyriders.bg

Тагове: HR, автомобилостроене, електромобилност, енергетика, кариера

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Електрохолд България ЕООД (ЧЕЗ България)
https://electrohold.bg/bg/