ЧЕЗ Разпределение България взе отличие за проекта „Живот за птиците“ от престижните екологични награди „Energy Globe“

13.07.2020 г.4 мин.


ЧЕЗ Разпределение България е националният победител за България на престижните световни екологични награди „Energy Globe". Журито на конкурса отличи проекта на компанията „Живот за птиците" заради реализираните дейности и внедрените мерки за свеждане до минимум на неестествената смърт на застрашени птици вследствие на сблъсък с електроразпределителната мрежа. „Инициативата бе селектирана сред редица проекти, които по думите на организаторите на състезанието се отличават със „завладяващо качество и разнообразие“. Това признание отново оправда положените от екипа на инициативата усилия“, коментираха за Инженер.bg от екипа на ЧЕЗ България.


 

Живот за птиците" се реализира съвместно с Българското дружество за защита на птиците. В рамките на проекта експерти установяват кои са най-рисковите за птиците електропроводи, като определят и изпълняват необходимите мерки за тяхното обезопасяване.


Искате ли да станете част от екипа на ЧЕЗ България? Не пропускайте да разгледате свободните позиции за работа и стаж в компанията!


През 2019 г. на територията на Западна България бяха монтирани 355 платформи за повдигане на щъркелови гнезда. Обезопасени бяха 459 стълба, а 138 маркиращи елементи бяха поставени по мрежата. Продължава и работата ни по създаване на прототип за безопасен за птиците стълб, който ще бъде предоставен за ползване и от други оператори на електроразпределителни мрежи“, заявиха от енергийната компания.

 

Проучване на американската агенция Arthur D. Little определяEnergy Globe“ като най-известното екологично отличие. В тазгодишното издание участие взеха проекти от над 180 държави, чиято кауза е насочена към опазването на околната среда“, посочиха още от ЧЕЗ България.

 

На 1 юли 2020 г. ЧЕЗ Разпределение България стартира проект за подобряване на електроенергийната сигурност на София, в рамките на който ще бъде подменен кабел 110 kV с дължина 1.2 km – част от критичната инфраструктура на столицата. Ще бъдат реконструирани и прилежащите две подстанции.

Съоръженията, които ще бъдат модернизирани, засягат пряко електрозахранването на повече от 85 000 клиенти на ЧЕЗ Разпределение България. Проектът е най-мащабният и отговорен за компанията за 2020 г., а вложените в него средства ще възлязат на 4.2 млн. лева.

 

 

 

Повече информация за ЧЕЗ България ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: ЧЕЗ България, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЧЕЗ България ЕАД
http://www.cez.bg/