ЧЕЗ спечели отличието „Инвеститор в околната среда“. Още за проектите им можете да научите на „Стажове“

12.04.2019 г.4 мин.

В началото на 2019 г. се проведе официалната церемония по връчване на Наградите за отговорен бизнес 2018, организирани от Българския форум на бизнес лидерите. Отличие в категорията „Инвеститор в околната среда“ получи ЧЕЗ Разпределение България, информираха за Инженер.bg от акционерното дружество ЧЕЗ България. Компанията зае почетното трето място за своя мащабен проект за опазване на застрашени видове птици, а наградата бе връчена от министъра на околната среда и водите – г-н Нено Димов.

 


Отличеният проект включва инсталиране на 4000 предпазни и 3600 маркиращи съоръжения на рискови стълбове, както и монтиране на 900 платформи за повдигане на щъркелови гнезда, на базата на проведените теренни проучвания. „В рамките на инициативата ще бъдат разработени, произведени и тествани стандарти за безопасни за птиците електропроводи. Проектът се изпълнява в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и чрез съфинансиране от Европейската комисия, като обхваща 19 защитени зони, част от мрежата на Натура 2000”, допълниха от ЧЕЗ.

 


Със спечелената награда ЧЕЗ затвърди положените от екипа на компанията усилия. „Проектът вече дава първите си резултати и независимата оценка е важна за нас. Той има значително влияние не само върху живота на птиците, но и върху цялостното опазване на околната среда, защото минимизира рисковете от пожари в резултат на досега им с електроразпределителната мрежа“, коментира г-жа Мария Георгиева, ръководител на проекта в ЧЕЗ Разпределение България.

 

„ЧЕЗ България е социално отговорна компания с дългогодишни традиции, насочени както към съхраняване на околната среда, така и към развитие на българското образование. Компанията държи на традициите и подкрепата за бъдещите специалисти е една от тях. Доказателство за това е стипендиантската програма на дружеството „Стани стипендиант в ЧЕЗ”, която се провежда от няколко години насам“, коментираха за Инженер.bg от HR отдела на компанията.

 


ЧЕЗ България е компания, която силно се вълнува от младото поколение. Това е причината да участва на осмото изложение „Стажове“, което ще се проведе на 16-ти април 2019 г. в Технически университет – София.

 

„Всички вие, млади и амбициозни бъдещи специалисти, заповядайте на нашия щанд, за да се срещнете с екипа на ЧЕЗ и да получите повече информация за стажантските и постоянните ни работни позиции. Елате, за да получите отговори на всички ваши въпроси. Ние ви очакваме“, приканиха от българското дружество.

 

Повече информация за ЧЕЗ България ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Инженер.bg, ЧЕЗ България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЧЕЗ България ЕАД
http://www.cez.bg/