ЧЕЗ Електро България затвърди водещите си позиции. Компанията получи приза True Leaders за пета поредна година

21.12.2020 г.5 мин.

Краят на календарната година донесе на енергийното дружество ЧЕЗ Електро България престижното бизнес отличие True Lеaders, съобщиха за Инженер.bg от ЧЕЗ България. Това е поредното признание за компанията от групата на ЧЕЗ в България, след като през изминалата година приза си поделиха ЧЕЗ Разпределение България и ЧЕЗ Електро България. Повече за дейността на награденото с тазгодишния приз дружество, Инженер.bg коментира с екипа на ЧЕЗ България.

„С изключителна гордост приемам отличието и изказвам искрената си благодарност към всички наши партньори за доверието и ефективното сътрудничество. Благодаря и на всички служители на ЧЕЗ Електро за професионализма, отговорността и усилията, които полагат, за да продължаваме да бъдем водеща в своя сектор компания. Получаването на тази награда за пети път е силен стимул да продължим да работим така, че да запазим лидерските си позиции на силно конкурентния електроенергиен пазар", каза изпълнителният директор на ЧЕЗ Електро България г-н Димчо Станев при приемане на наградата.

Наградите True Leaders се връчват за осма поредна година от ICAP Bulgaria, част от най-голямата група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа ICAP. Отличените компаниите отговарят на измерими и обективни критерии за 2019 г. – да са сред 300-те най-печеливши по EBITDA (оперативна печалба) за изминалата година, да са увеличили броя на персонала си през 2019 г. спрямо 2018 г., да имат висока кредитна оценка (ICAP Credit Score B2 – A1) и да са лидери в своя сектор.

ЧЕЗ Електро България снабдява с електроенергия над 2 милиона крайни потребители, присъединени към електроразпределителната мрежа в Западна България. Компанията затвърждава статута си на лидер в енергийния сектор, поддържайки високо качество на изпълнение на своята дейност и на предоставяните от нея услуги.

„Дружествата на ЧЕЗ България внедриха и прилагат системата за управление на качеството в съответствие с международния стандарт EN ISO 9001:2008 в края на 2011 г. През 2018 г. ЧЕЗ Електро България премина успешен одит за подновяване на сертификата в съответствие с новата версия на стандарта EN ISO 9001:2015. Това гарантира, че всички структури и служители на компанията прилагат единни и стриктни механизми за управление на качеството, за контрол и измерване на ефективността на всички процеси, адекватно поддържат и обезпечават инфраструктурата, както и работят за повишаване удовлетвореността на своите клиенти и партньори“, споделиха още от ЧЕЗ България.

На 3 декември 2020 г. се състоя официалното откриване на шестото издание на ЧЕЗ Академия, която тази година се провежда онлайн. Академията стартира с нови участници, нови идеи и много мотивация. Специални гости на събитието бяха г-н Душан Рибан, главен оперативен директор, и г-жа Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ на ЧЕЗ България, които отправиха поздрав към участниците и представиха накратко инициативата. В рамките на срещата студентите се запознаха отблизо с професията на електромонтьора и възможностите за кариерно развитие в компанията.

 

Темата на втората част от първия модул на Академията бе Екологичната политика на ЧЕЗ България и проектът LIFE за опазване на птиците. Студентите имаха възможност да видят кратък филм по проекта, а след края на презентацията проведоха дискусия с лектора на модула – г-н Крум Гледжарски, ръководител на отдел „Управление на качеството“ в ЧЕЗ Разпределение България. Участниците научиха повече за екологичните проекти, по които работи екипът на енергийната компания в момента, както и какви са предстоящите им инициативи.

Основен принос за развитието и високите признания за дейността на ЧЕЗ Електро България има и екипът на дружеството. „Възможност за професионална реализация компанията осигурява както на опитни, така и на начинаещи експерти. Благодарение на активното си сътрудничество с редица учебни институции, ЧЕЗ България открива и насърчава развитието на младите таланти в лицето на ученици и студенти, обучаващи се в направление „Електроенергетика“, коментираха от ЧЕЗ България.

Източник на снимковия материал: ЧЕЗ България, freepik.com

Тагове: енергетика, кариера, награда, обучение, стандарт, ЧЕЗ България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЧЕЗ България ЕАД
http://www.cez.bg/