ЧЕЗ България: „Търсим ученолюбиви и амбициозни ученици за нашата социална стипендия“

16.09.2020 г.4 мин.

За втора поредна година ЧЕЗ България търси ученолюбиви и амбициозни ученици, които да получат социална стипендия. През 2019 г. дружеството стана дарител по програмата на фондация „Сирак“ – „Нашето бъдеще“ и връчи първата си стипендия за сираци и полусираци на единадесетокласник от Професионалната гимназия по механоелектротехника „Никола Й. Вапцаров“ в гр. София. Подробности за социалната инициатива, както и за дългосрочната програма за развитие на професионалното образование на ЧЕЗ България, Инженер.bg научи от екипа на компанията.

„Изискванията към кандидатите за социалната стипендия е да се обучават в направление „Електроенергетика“ в някоя от професионалните гимназии с технически профил на територията на Западна България и да имат общ успех от предходния учебен срок минимум „Много добър“ 4.50. Подборът се осъществява чрез оценка по документи от комисия, съставена от представители на ЧЕЗ България и фондация „Сирак“, заявиха още от енергийното дружество.

„Стипендията е годишна и е в размер на 1440 лв. Нашите стипендианти могат да продължат да получават финансова подкрепа до завършване на средното си образование, при успех по-висок от 4.50“, посочиха от ЧЕЗ България.

Крайният срок за кандидатстване за социалната стипендия на ЧЕЗ България е 30 септември 2020 г. Подробна информация и правилата за участие бихте могли да откриете ТУК.

ЧЕЗ България активно развива своята дългогодишна програма за подкрепа на професионалното образование в България. „През 2012 г. инициирахме състезанието по електроенергетика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, което първоначално бе ориентирано към учениците от 12-ти клас на професионалните технически гимназии в Западна България. Понастоящем стипендиантите имат възможност да кандидатстват с оценката си от изпита във висши учебни заведения с технически профил, локализирани в Западна България. А от 2018 г. в конкурса могат да участват и студенти от електротехнически специалности“, допълниха от ЧЕЗ България.

ЧЕЗ България продължава изпълнението на инвестиционната си програма за 2020 г. Дружеството работи по обекти, част от критичната инфраструктура на гр. София, като подмяната на кабел 110 kV, както и по редица значими проекти извън столицата. Компанията модернизира още възлови станции в регионите на Благоевград, Панчарево, Ботевград, Своге, Дупница, Бобошево и др., реновира електропроводи в област Монтана, реконструира мрежи ниско напрежение по цялата територия, която обслужва. Същевременно ЧЕЗ България изпълнява заявки за присъединявания на нови клиенти, чийто брой е нараснал с една трета, в сравнение с периода на извънредното положение.

„През май 2020 г. създадохме и специализирания уебсайт „Енергия за бъдещето“, с който целим да подпомогнем приема в професионалните гимназии, да оптимизираме връзката между енергийния сектор и образованието, както и да създадем условия повече младежи да се обучават и развиват в сферата на енергетиката в България“, коментираха в заключение от ЧЕЗ България.

Източник на снимковия материал: freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЧЕЗ България ЕАД
http://www.cez.bg/