ЧЕЗ България с награда за най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучение

12.07.2019 г.4 мин.

ЧЕЗ България бе отличена с „Награда за фирма с най-добри социални придобивки за ученици в дуална форма на обучение“ за участието си в проекта ДОМИНО. Наградата бе връчена по време на специална церемония, която се състоя на 12 юни 2019 г. в София, съобщиха за Инженер.bg от ЧЕЗ България. ДОМИНО е проект за въвеждане на дуалното обучение в българската образователна система по инициатива на правителството на Швейцария, а участието на ЧЕЗ е част от дейностите на компанията в подкрепа на образованието.До момента 12 ученици от 11-ти клас на Професионална гимназия по механоелектротехника „Никола Й. Вапцаров“ в гр. София и Професионална гимназия по механо-електротехника в гр. Плевен получиха възможност да работят в ЧЕЗ, докато се обучават. През следващата година компанията ще осигури нови работни позиции и за учениците от 11-ти клас на гимназия „Мария Кюри“ в гр. Перник. „Практическите занимания на учениците по проекта стартираха през октомври 2018 г., като обучаващите се получиха възможност да съчетаят своите ангажименти в училище и да натрупат ключови професионални умения и компетенции в реална работна среда“, разказаха от българското енергийно дружество.


„Осигуряването на качествено образование е от ключово значение за такъв стратегически сектор като енергетиката. Затова ЧЕЗ превърна професионалното образование в основен елемент от своята политика за корпоративна социална отговорност. Благодаря на хората зад проекта ДОМИНО и за приноса му в утвърждаването на дуалната форма на обучение в професионалното образование в България“, заяви г-жа Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България. „Вярвам, че всички, които сме част от него, ще продължим да използваме възможността и ще работим за налагането на дуалната форма на обучение, която доказа, че в най-висока степен сближава нуждите на образованието и бизнеса“, заяви г-жа Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България.Всички ученици, включени в дуална форма на обучение в ЧЕЗ, сключват трудови договори, които им дават правото да се възползват от социалните придобивки, достъпни за служителите на компанията „Нашата цел като работодател е да осигурим подходяща среда и да дадем възможности за професионално и личностно развитие на младите хора и специалистите, за да ги задържим в България и в българската енергетика“, коментира още г-жа Накова.


Повече информация за ЧЕЗ България ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!
Източник на снимковия материалЧЕЗ България, ДОМИНО

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЧЕЗ България ЕАД
http://www.cez.bg/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ТПГ „Мария Кюри“, гр. Перник
https://www.tpg-pk.eu