ЧЕЗ България: Благодарим на младите хора за привилегията да бъдем инвеститор в тяхното обучение

04.12.2019 г.5 мин.

 

В края на октомври 2019 г. се проведе инициативата Европейска седмица на професионалните умения, в която участие взе и ЧЕЗ България. „Организирани бяха срещи с учениците от професионалните гимназии, с които компанията си сътрудничи в градовете София, Перник, Дупница и Плевен. Екипът ни се срещна с общо 86 ученици от 6-ти и 10-ти клас. Целта бе младежите да се запознаят с кариерните възможности и обучението, които предоставя компанията“, разказаха пред Инженер.bg от ЧЕЗ България.„В ролята си на голям работодател, ние припознаваме своята отговорност да се грижим за професионалното израстване на младите и за тяхната реализация в България. Кариерното ориентиране на децата трябва да стартира на по-ранен етап, още в семейството, а по-късно да се пренесе и в класната стая“, заяви г-жа Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България, и допълни, че вниманието следва да бъде насочено и към родителите, за да се провокира в по-ранна възраст интересът на децата към енергетиката.


Събитията се проведоха успоредно в четирите града на страната.


В гр. Плевен ученици от Основно училище „Васил Левски“ и Професионална гимназия по механоелектротехника имаха възможност да проследят дейността на оперативния и контактния център на дружеството. „Специални гости там бяха г-жа Таня Михайлова, заместник-министър на образованието, и г-жа Маргарита Гатева – експерт по професионално образование към Министерството на образованието и науката. Те дискутираха заедно с учениците работата в енергийното дружество. Също така бяха обсъдени и идеи за бъдещето на професионалното образование“, разказаха още от ЧЕЗ България. Последната част от посещението на гостите в ЧЕЗ бе в специализираното диспечерско звено. В него са представени работни схеми на електроразпределителната мрежа, с които работят дежурните диспечери в компанията.Участие в инициативата в столицата взеха учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника „Никола Й. Вапцаров“, които посетиха Техническия учебен център (ТУЦ) на ЧЕЗ Разпределение България и уникалния за Западна България учебен полигон. „На учениците бе демонстриран принципът на работа на една лабораторна кола на ЧЕЗ Разпределение, служеща за бързо локализиране на аварии, както и функционирането на термовизионна камера“, добавиха от енергийната компания.


Какви са предизвикателствата в работата на електротехниците, както и шансовете им за професионална реализация, откриващи се пред учащите, представиха от ЧЕЗ България на учениците от Технологична професионална гимназия „Мария Кюри“ в гр. Перник.


В четвъртия град, който се присъедини към инициативата – Дупница, гостите от Професионална гимназия „Акад. С. П. Корольов” разгледаха централния склад на дружеството, в който се помещават материали за поддържане на мрежата и отстраняване на аварии. Участниците видяха оборудван авариен автомобил и се информираха за програмите, насочени към младежи.„Благодарим на всички млади хора за привилегията да бъдем инвеститор в тяхното обучение, както и за силната мотивация и активното им участие в проведените дискусии. Разчитаме на това, че в бъдеще заедно с тях ще се справяме с предизвикателствата, които ни поднася енергетиката, като в наше лице те винаги ще намират верен партньор“, споделиха в заключение от ЧЕЗ България.


Повече информация за ЧЕЗ България ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ЧЕЗ България, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЧЕЗ България ЕАД
http://www.cez.bg/