ЦЕРБ Трейд: Авангардни технологии и водещи иновации във фотоволтаиците показа Suntech на Intersolar Europe 2022

27.07.2022 г.4 мин.

Със своята над двадесетгодишна история Intersolar Europe е най-голямото изложение в света, специализирано в областта на слънчевата енергия, което има изключително влияние в този индустриален отрасъл. С изложбена площ от около 100 000 m2 търговският панаир събра през май т.г. доказаните производители от бранша, в това число около 1450 компании и марки и над 50 000 посетители. „В рамките на тазгодишното изложение Intersolar Europe компанията Suntech представи различни фотоволтаични панели, сред които монокристален единичен стъклен модул с мощност 700 W, монокристален двоен стъклен двулицев модул от серията Ultra X 210 с мощност 670 W, монокристален двоен стъклен двулицев модул от серията Ultra V 182 с мощност 570 W и монокристален черен модул с мощност 425 W“, разказаха за Инженер.bg от фирма ЦЕРБ Трейд, предлагаща фотоволтаичните панели Suntech на българския пазар.

Suntech навлезе на германския фотоволтаичен пазар през 2002 г. и бе една от първите китайски компании, установили присъствие в Германия. „Тя създаде Suntech Deutschland и Европейски център за обслужване на клиенти, предоставящи ефективни услуги преди, по време и след продажбата. Цялостното обслужване е достъпно през целия жизнен цикъл на изделията. Модулите Suntech вече са инсталирани на много места в Европа, благодарение на дългогодишния опит в на компанията в този индустриален бранш“, допълниха от ЦЕРБ Трейд.

Демонстрираният от Suntech актуализиран черен модул използва монокристални силициеви клетки от N-тип с размер 182 mm. Благодарение на новия пасивиран контакт, процесът на рекомбинация между повърхността и метала е намален. С клетъчна ефективност на преобразуване от над 24.5%, технологията TOPCon осигурява почти нулева LID деградация, предизвикана от светлината. „Модулът е проектиран да издържа на екстремни натоварвания от сняг (6000 Pa) и вятър (3800 Pa), което е показателно за неговия разширен потенциал по отношение устойчивостта на натоварване. Температурният коефициент на модула е 0.30%/℃ с деградация ≤ 1% през първата година, а годишната деградация, започваща от втората година, е ≤ 0.40%.

С тези параметри се очаква производството на електроенергия от модула да се увеличи с 27.9% през целия жизнен цикъл на панела. „Черният фотоволтаичен панел е много очакван както на немския, така и на европейския пазар заради елегантния си вид и практичността си“, коментираха от ЦЕРБ Солар, направление в ЦЕРБ Трейд.

Като един от първите производители на фотоволтаични панели, навлезли на германския пазар, Suntech участва в Intersolar Europe от години, печелейки репутация сред широката си клиентска база. Следвайки стратегията на бранда „Global + Local“, Suntech поддържа тесни връзки с клиентите си. „За качеството на фотоволтаичните панели с марката Suntech свидетелстват многобройните реализирани проекти във всички краища на света, включително Германия, Южна Африка, Израел, Нидерландия, САЩ, Испания, Бразилия и мн.др. В бъдеще Suntech ще увеличи инвестициите си за постигане на едно зелено бъдеще за Европа и останалия свят, а времето ще покаже, че клиентите ни са направили правилния избор“, категорични са от ЦЕРБ Солар.

Източник на снимковия материал: ЦЕРБ Трейд, Suntech

Тагове: соларни системи, фотоволтаичен панел, фотоволтаична инсталация, ЦЕРБ Трейд

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЦЕРБ Трейд ЕООД
https://cerb-trade.eu/