ТП ВАГО Контакттехник: WAGO стартира 2019 г. с иновативни решения за по-лесна и комплексна работа

15.01.2019 г.5 мин.

Немската компания WAGO Kontakttechnik, утвърден производител на електроника и електротехника, стартира 2019 г. с редица иновации в продуктовата си гама. „Новите функционалности на контролерите PFC 200, два нови суича, софтуерът smartSCRIPT и 18-милиметровото захранващо устройство WAGO „Compact“ са само част от новостите, които ще подпомогнат работата на специалистите, доверили се на WAGO, и ще направят дейността им по-лесна, интуитивна и цялостна“, заявиха за Инженер.bg от фирма ТП ВАГО Контакттехник, представителство на немския производител у нас.Иновациите в решенията си международният лидер анонсира още в края на ноември миналата годината по време на специализираното изложение SPS в Нюрнберг. А ето и повече подробности:


Към контролерите WAGOPFC200 е добавена новa функционалност – EtherCAT® Master


Контролерите PFC 200 от втора генерация вече са със значително увеличен обсег на приложения. Това е факт благодарение на поддръжката на протокола EtherCAT. Новата версия позволява цялостно конфигуриране по Fieldbus, като всеки EtherCATSlave може да бъде интегриран. Програмистите могат да посочат какъв комуникационен канал трябва да бъде поддържан с техния съществуващ хардуер.


За разработчиците на WAGO бе важно да поддържат EtherCATFieldbus, което значително увеличава броя на полевите устройства, които могат да бъдат адресирани. Наистина иновативна, новата версия на PFC 200 ще бъде налична през септември 2019 г.”, коментираха от българското дружество.Нови комутатори за електроразпределение


В нарастващата си продуктова гама WAGO добавя два нови високопроизводителни управляеми комутатора с индустриално изпълнение за електроразпределение, съобразени с автоматизацията на подстанциите.


Суичовете 852-1505/000-001 са предназначени за Power over Ethernet (PoE), което осигурява захранване и пренос на данни по един Ethernet кабел. „Така опростена, конфигурацията на окабеляване спестява от разходите за монтаж и експлоатация, като същевременно заема и значително по-малко пространство. А още едно предимство в полза на безопасността е, че суичовете имат възможност за захранване от втори, резервен източник“, обясниха от ТП ВАГО Контакттехник.


Новите суичове са снабдени с множество функции за конфигуриране, персонализиране и оптимизиране на производителността, безопасността и трансфера на данни. Те се отличават със стабилна конструкция и надеждна работа в специфични среди. Сертифицирани са за работа в температурния диапазон от -40 °C до +70 °C, като и двата отговарят на енергийния стандарт IEC 61850-3. Суичовете са оборудвани с USB порт, за да направят актуализациите и конфигурациите на фърмуера по USB удобно, което от своя страна опростява и подмяната на устройството.


Софтуер за маркиране smartSCRIPTСофтуерът за маркиране smartSCRIPT е разработен, за да се комбинира с вече утвърдения в индустрията термотрансферен WAGOsmartPRINTER, като са взети предвид нуждите на потребителите. Комбинацията между принтера и софтуера осигурява надеждно и прецизно маркиране от контролни табла до изграждане на цели ел. инсталации.


В smartSCRIPT са интегрирани всички приложения, както и драйверът и настройките на принтера. По този начин е необходима само еднократна инсталация. Софтуерът предлага интуитивна работа, в която операторът може да проследи всяка стъпка от процеса на маркиране.


Захранващо устройство WAGO „Compact“ с широчина 18 mm


Само с 18 mm широчина и с изключително висока ефективност, компактният захранващ блок WAGO 787-1200 осигурява 24 VDC и 0.5 A на изхода. Устройството е проектирано за приложение в разпределителни табла, като отговаря на изискванията за електрическа безопасност съгласно EN 60335-1. Електрозахранването работи надеждно в температурния диапазон от -25 °C до +70 °C.


„Новото захранване на WAGO предлага на потребителите простотата и гъвкавостта на директния монтаж на DIN-шина или монтаж с винтове върху DIN-шината с помощта на монтажни скоби“, уточниха от ТП ВАГО Контакттехник.


Повече информация за ТП ВАГО Контакттехник, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности ибъдещитей планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ТП ВАГО Контакттехник, WAGO

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ВАГО България ООД
www.wago.com/bg