Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ се присъедини към академичните ни партньори

28.07.2020 г.5 мин.

Скъпи колеги, читатели и приятели,

 

Щастливи сме да приветстваме най-старото и най-голямо висше училище в България в Академична борса на Борса.bg Софийски университет (СУ) „Св. Климент Охридски“! Заедно със Стопанския факултет на университета ще информираме за различни възможности за обучение и реализация в областта на икономиката и управлението в индустрията. За дългогодишната му история и за възможностите за обучение и реализация, които предлага днес, можете да прочетете в следващите редове…

 

 

Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е първото българско висше училище, създадено през далечната 1888 г. Първоначално стопански науки се изучавали в Юридическия факултет, а през 1944 г. бил създаден Стопански факултет на СУ. Интересът към него бил изключително голям, дори през учебната 1947-1948 г. факултетът има най-голям брой студенти в университета. През 1951 г. Стопанският факултет е отделен от СУ и е създаден Висш икономически институт „Карл Маркс“. Факултетът е възстановен с решение на Академичния съвет от 16 май 1990 г. Днес в него се обучават стотици  студенти, които успешно се реализират в областта на икономиката и управлението в различни области на индустрията.

 

Тази година Стопанският факултет на СУ отбелязва своята 30-годишнина. През есента факултетът планира да организира форум на кариерно развитие, чието издание ще бъде посветено на юбилея. Участие в събитието ще вземат над 30 водещи национални и мултинационални работодателя. Инженер.БГ също ще се включи като медиен партньор и участник във форума. Очаквайте скоро повече информация в нашите информационни канали!

 

Какви са възможностите за обучение и реализация?

 

В Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ могат да се изучават бакалавърски, магистърски и докторски програми в областта на икономиката и управлението, сред които „Енергийни пазари и услуги“, „Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите“ (Business Analytics), „Дигитален мениджмънт“, „Фасилити мениджмънт“, „Икономика и управление (Индустрия)“ със специализации: Енергетика, Индустрия или Софтуерна индустрия и електронно управление и др.

 

 

Към факултета функционира Център за образователни услуги (ЦОУ), в който студентите могат да преминат през различни обучения за повишаване на квалификацията – семинари, онлайн обучения, лятно училище и др.

 

Факултетът си партнира с утвърдени фирми и организации, за да предложи висококачествено обучение на своите студенти. Сред партньорите му са Шнайдер Електрик България, Хенкел България, Индустриален клъстер „Електромобили" (ИКЕМ), Асоциацията на ВиК операторите в Дунавски регион, Национален комитет на България в Световния енергиен съвет, Национална компания индустриални зони и мн.др.

 

 

Благодарим на ръководството на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, и по-специално на доц. д-р Боряна Богданова, ръководител на Кариерен център към Стопанския факултет на СУ, за възможността да си сътрудничим с университета! Вярваме, че това е началото на едно различно, но много ползотворно за младите специалисти партньорство!

 

Повече информация за Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на Вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за Вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ – София
https://www.uni-sofia.bg