Проектът „Дуално обучение“ на ЧЕЗ България създава добре подготвени и мотивирани хора

11.08.2020 г.4 мин.


Успешно завърши поредната образователна инициатива на ЧЕЗ България, свързана с дуалното обучение. „Своите дипломи получиха общо 14 възпитаници от 12-ти клас в дуална форма на обучение от специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“ на столичната Професионална гимназия по механоелектротехника „Никола Й. Вапцаров“ и Професионалната гимназия по механоелектротехника в гр. Плевен“, съобщиха за Инженер.bg от екипа на ЧЕЗ България.


 

През юли се състоя онлайн среща с преподавателите на зрелостниците, в рамките на която 12 утвърдени специалисти от дирекциите „Мерене и управление на данните“ и „Експлоатация и поддържане“ на ЧЕЗ Разпределение получиха поздравления от изпълнителния директор на дружеството, г-н Петър Холаковски. Той изрази своята благодарност към служителите за работата им с учениците, както и за положените към младежите грижи и заяви, че компанията ще разчита на тях за изграждане на успешни бъдещи специалисти“, допълниха още от ЧЕЗ България.

 

В рамките на виртуалното събитие се проведе презентация и дискусия на етапите на проекта „Дуално обучение“. Представено бе и проучване за мотивацията на учениците, предизвикателствата, резултатите и предстоящото развитие на този тип форма на обучение. Всички представители на енергийната компания споделиха своите впечатления и опит и дадоха своите препоръки за бъдещото развитие на инициативата и работата с младежите.

 

ЧЕЗ България предоставя отлични възможности за професионално развитие в сферата на енергетиката. Вижте актуалните позиции за работа и стаж в микросайта на компанията в Борса.bg!


Признателност към специалистите на ЧЕЗ Разпределение изразиха г-н Илиян Мутафчиев – директор на дирекция „Мерене и управление на данни“, и г-н Васил Василев, директор на дирекция „Експлоатация и поддържане“.


 

Поздравления към екипа на електроразпределителното дружество отправи и г-жа Евгения Накова – директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България. Тя коментира още, че „Дуално обучение“ е една от инициативите, подкрепящи професионалното образование и създаването на добре подготвени и мотивирани хора, които да открият своята професионална реализация в сферата на българската електроенергетика.

 

В заключителния етап на онлайн срещата всички участници се обединиха около твърдението, че именно това е пътят за успешното кариерно израстване на младите хора и задържането им в България, коментираха още от ЧЕЗ България.

 

Повече информация за ЧЕЗ България ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЧЕЗ България ЕАД
http://www.cez.bg/