Т и Д Инженеринг: Зарядните ни станции за електромобили отговарят на всички съвременни международни и държавни стандарти

15.05.2023 г.4 мин.

Динамиката в енергийния сектор през последните години отново постави на дневен ред насърчаването на електрическата мобилност у нас и в Европа. Комплекс от европейски регламенти и стратегически документи регулират процесите, свързани с развитието на този пазарен сегмент. Електромобилите придобиват все по-голяма популярност и не оставят никакво съмнение в тяхното бъдеще. „Интелигентните зарядни решения, които предлагаме, обхващат всички ситуации от реалността“, разказаха пред Инженер.bg от Т и Д Инженеринг. Компанията е водеща в областта на инженеринговите решения в енергетиката, електротехниката и електрониката. Част от нейната гама са АС зарядни станции, преносими зарядни станции, силови кабинети, комбинирани зарядни станции, чарджъри за паркинг зони, фронт-енд модули и дизайнерски модели.

„Всяко от предложенията в богатото портфолио на нашия бранд T&D е съобразено с комплекс от директиви на Европейския съюз, в чийто обхват попада производството и монтажа на зарядни станции. Такива например са: Директива 2001/95/ЕС относно общата безопасност на продуктите, EMC Directive 2014 30 EU, регулираща електромагнитните характеристики на оборудването, Low Voltage Directive (LVD) 2014/35/EU, свързана с нисковолтовото електрооборудване и определени ограничения във волтажа с оглед на безопасността им и др.“, поясниха още от компанията.

 

Продуктовата линия еCS от интелигентни зарядни решения на T&D обхваща продукти, подходящи както за електромобили, така и за тежки електрически превозни средства. Те са проектирани за всякакви ситуации – от зареждане у дома до индустриални инсталации с 6 и повече модула с капацитет до 1 MW. Съобразени са с международните стандарти, приложими към тези инсталации, включително ISO/IEC 61851-23:2014, свързан с изискванията към DC зарядните станции за електромобили, IEC 61851-24 за дигитална комуникация с цел контрол на DC зареждането между DC зарядните станции за електромобили и електрическите превозни средства, IEC 61851-24:2014, IEC 61851-25  и хармонизираните стандарти БДС EN IEC 61000-6-2:2019, БДС EN 61000-6-4:2007, БДС EN 62561-1/ISO/IES 62305-1..4 и др.

„Екипът ни познава в детайли и спазва приложимите регламенти, европейски регулации, както и националното ни законодателството. Интелигентните зарядни решения притежават отлична надеждност и високо качество, поради което зарядните ни станции са конкурентоспособни във всеки от техническите аспекти на този тип продукти. Наред с мощността, устойчивостта на различни климатични условия и дълготрайността им, важна е и тяхната приложимост в различни ситуации. Тя разширява максимално функционалността на нашата продуктова гама в различни пазарни сегменти“, поясниха от Т и Д Инженеринг.              

„Бъдещето на инженерството е тук“, е мотото, обединяващо екипа на ТиД Инженеринг, а усилията му са насочени към иновативност, съответствие с изискванията и гъвкавост спрямо нуждите на клиентите.

 

„Бъдете ориентирани към решения! Доставяйте с гордост и професионализъм!“, гласи ръководният принцип и вдъхновение в работата на всеки от инженерите, дизайнерите и техниците от екипа на дружеството.

 

Ако се интересувате от иновативните продукти, които компанията предлага в областта на зарядните решения, можете да ги разгледате ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Т и Д Инженеринг, canva.com

Тагове: електромобилност, зарядни станции, Т и Д Инженеринг

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Т и Д Инженеринг ЕООД
www.tid-engineering.bg