Електрохолд България: „Седмицата на възможностите“ постави фокус върху формирането на бъдещите експерти в енергийната индустрия

08.12.2023 г.4 мин.

Енергийната индустрия e изправена пред сериозни предизвикателства и трансформации, като методите за производство и доставка на електроенергия се сблъскват с нарастващите изисквания за устойчивост, ефективност и съхраняване на околната среда. Електрохолд България има ключова роля в развитието на електроенергетиката в страната. Едно от най-важните събития, организирани от компанията, е „Седмицата на възможностите“, която с основание може да се определи като новаторска инициатива в областта на образованието. Проектът предоставя възможност на над 70 ученици и преподаватели от специализирани гимназии в Западна България да се запознаят с последните технологични постижения и предизвикателства в областта на електроенергетиката. Тази инициатива не просто информира участниците, но ги вдъхновява и мотивира да разгледат бъдещите кариерни възможности в енергийния сектор. Повече за събитието „Седмицата на възможностите“, разказаха специалистите от Електрохолд България пред Инженер.bg.

„Седмицата на възможностите”, организирана от Електрохолд България е част от дългосрочната стратегия на компанията за популяризиране на професионалното образование и за изграждането на квалифицирани кадри, необходими за бъдещето на електроенергетиката у нас.

Събитието се проведе в рамките на Европейската седмица на професионалните умения, която се организира всяка есен и тази година беше част от Европейската година на уменията 2023. За поредна година Електрохолд активно се включи с цел представяне на иновациите и предизвикателствата, пред които е изправен секторът на електроенергетиката.

„Експертите на Електрохолд споделиха своите знания и опита си с учениците и преподавателите, представяйки им новостите в електроенергийната система на страната. Освен това бе проведена дискусия относно дигиталната трансформация на енергийните мрежи и предизвикателствата, свързани с изграждането на възобновяеми енергийни инсталации (ВЕИ централи). В допълнение, учениците научиха повече за различните възможности за стаж и кариерно развитие в компаниите от групата на Електрохолд, включително за стипендиите в рамките на конкурса „Енергия за бъдещето“. Експертите на Електрохолд представиха и възможностите за платени стажове както за ученици в професионални гимназии, така и за студенти“, разказаха от компанията, която има дългогодишен опит в работата с млади специалисти и подкрепя дуалното обучение по електротехника в България.

За първи път в „Седмицата на възможностите“ бе организирана и специална академия „Енергия за бъдещето“ за преподаватели. Дванадесет преподаватели от 10 професионални гимназии в Западна България изслушаха с интерес презентации за най-новите тенденции в развитието на електроенергетиката. Чрез лекции и практически обучения, предоставени от експерти от Фондацията за модерно образование (ФМО), преподавателите развиха своите умения за мотивиране на учениците и за подобряване на комуникацията с родителите.

„Подготовката на млади специалисти за електроенергетиката е изключително важна предвид бързата модернизация и дигитализацията на сектора. От години работим за популяризирането на обучението в професионалните гимназии и подкрепяме преподавателите и учениците, защото вярваме, че заедно можем да положим стабилна основа и да осигурим едно по-добро бъдеще за младите хора в България", допълни още г-жа Евгения Накова, директор Човешки ресурси в Електрохолд България.

Ако се интересувате от възможността за обучение в Техническия учебен център на Електрохолд България и от професионална реализация в компанията, повече информация за нея бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Електорхолд България

Тагове: HR, електротехника, кариера, образование, ЧЕЗ България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Електрохолд България ЕООД
www.electrohold.bg