Екшън с мръсна газ… Съвсем не! Вижте как АББ България организира първото автокино за електромобили у нас

14.09.2021 г.4 мин.

В края на слънчевата събота любителите на електромобили се оказаха диви и щастливи под звездите на Тракия, а причината бе, че на 11 септември 2021 г. в базата на АББ България – клон Раковски, се проведе първото у нас (а може би и на Балканите) автокино за електромобили. Изборът на лентата, която се прожектира, също не бе случаен. „Диви и щастливи“ е романтична екшън комедия, продуцирана от популярния актьор Александър Сано, който е член и съосновател на Асоциацията на собствениците на електромобили в България (АСЕБ). Инженер.bg бе гост на събитието, така че отпуснете коланите и вижте какво се случи в съботната вечер.

Ако очаквате разказ за екшън с мръсна газ и ръмжене на двигатели, ще трябва да Ви разочароваме. Въпреки това автопаркът бе далеч по-впечатляващ от този на „Бързи и яростни“ и доста по-тих! Защото събитието стартира със среща между членовете на АСЕБ. Електромобили със запомняща се, дори футуристична визия бързо напълниха паркинга пред завода на ABB в Раковски. Но единственият звук идваше от музикалния фон. Екологичните превозни средства по нищо не отстъпваха като дизайн и мощност на своите ДВГ предшественици, а освен това благодарение на тях, попаднахме на най-чистия паркинг на света.

Имахме удоволствието да се срещнем с г-н Калин Арсов, председател на АСЕБ, който ни разказа повече за организацията. „Основната цел на нашата асоциация е да подобри условията в България за придобиване и употреба на електромобили, като сме изключително потребителски ориентирани. В редица други държави има облекчения при закупуването и използването на електрически коли, стремим се да прокараме тези идеи и тук. За съжаление, въпросът с мобилността и електрическите автомобили в момента зависи от цели 8 министерства и 1 агенция, като комуникацията между всички страни е трудна“, заяви той.

„АBB e лидер в разработката и производството на зарядни станции за електромобили. Освен това имаме сериозен ангажимент за намаляване на въглеродните емисии, а представители на компанията участваха и във формулирането на т.нар. Зелена сделка на Европа. Един от начините, по които ABB подпомагa електромобилността е като развива инфраструктурата, като към момента в България сме инсталирали над 100 бързи зарядни станции. А само за последните няколко месеца доставихме 10 устройства от гамата Terra 124, която е и последният „писък“ в областта“, разказа пред екипа ни г-н Иван Воденчев, управител на АББ България – клон Раковски.

Събитието продължи с приветствени думи от г-н Воденчев и специална тематична игра, а щом нощта падна, гостите се потопиха и в атмосферата на филма. За всички свои специални гости, които не разполагат с електромобили, организаторите от АББ България бяха осигурили такива с подкрепата на своите партньори от SPARK.

А сега можете да се насладите на кадрите в нашата галерия.

Източник на снимковия материал: Инженер.БГ

Тагове: ABB, АББ България, електромобилност

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АББ България ЕООД
www.abb.bg