ЧЕЗ е сред номинираните за Европейските бизнес награди за околна среда 2018 – 2019

07.08.2018 г.4 мин.


Със своите природозащитни инициативи ЧЕЗ Разпределение България показва в действие стремеж да развива дейностите си с грижа към околната среда. Българското предприятие е клон на чешкото акционерно дружество ЧЕЗ, което е с водещо присъствие на енергийните пазари в Централна и Източна Европа. „Ние продължаваме екологичната си политика с проект за промяна в структурата на електропроводите, целящ да опази живота на птиците, които са уязвими от електропреносните мрежи“, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Инициативата е сред номинираните на предстоящото годишно издание на Европейските бизнес награди за околна среда за 2018 г.


 

Проектът „Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България“ е с бюджет 2.65 млн. евро и е съфинансиран по програма Life на Европейския съюз. „Той включва обхождане на електропроводите и събиране на информацията за това кои от въздушните мрежи могат да бъдат рискови за кацащите птици. За да осъществим тези изследвания, ние работим в партньорство с Българското дружество за защита на птиците (БДЗП)“, разкриха от ЧЕЗ.

 

Това лято проучванията по проекта включват ежемесечно обхождане на Свищовско-Беленската низина, Беленските острови, Никополското плато, Златията, Врачанския Балкан и Кресна. „С помощта на ГИС-експерти набелязваме рисковите за птиците електропроводи. Целта е поетапно да обезопасяваме опасните за пернатите електрически проводници“, разказаха от енергийното дружество. БДЗП и ЧЕЗ, заедно с Министерството на енергетиката, вече обсъждат стандартен модел на безопасен за пернатите електрически стълб.


 

„Заради важното си значение за опазване на екологичното равновесие, идеята е сред номинираните на предстоящото годишно издание на Европейските бизнес награди за околна среда за 2018 г.“, споделиха от ЧЕЗ.

 

„Тези европейски награди отличават компаниите, които инвестират в екоиновации, както и такива, за които отговорността към природната среда е приоритетен бизнес принцип“, допълниха от дружеството. Имената на отличените фирми на Европейските бизнес награди за околна среда 2018 – 2019 ще бъдат обявени на 14 ноември 2018 г. на церемония във Виена. Тя ще се състои в историческия австрийски дворец Palais Niederösterreich, в координация с Австрийското председателство на Европейския съюз (ЕС).„Непрекъснато си взаимодействаме и със средни и висши училища за повишаване нивото на образование“, коментираха в заключение от фирмата. Разширената социална дейност на ЧЕЗ включва и подкрепа за развитие на културата, градската и природна среда.

 

Повече информация за ЧЕЗ Разпределение България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ЧЕЗ България, Pixabay

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЧЕЗ България ЕАД
http://www.cez.bg/