Филкаб Солар: Иновативните соларни решения на Hanwha Q Cells налагат висок индустриален стандарт за качество и ефективност

04.04.2024 г.5 мин.

Днес, когато енергийният преход е в разгара си, интересът към възобновяемите енергийни източници навсякъде продължава да расте. Особено по отношение на слънчевата енергия, която придобива все по-голяма популярност благодарение на иновациите, които подобряват системите, и понижаващите се цени, които ги правят достъпни. „За да проправим пътя към устойчиво енергийно бъдеще, трябва да възприемем един наистина глобален, всеобхватен подход. Използването на многоизмерен модел, който отчита различната инфраструктура и факторите на околната среда на всяка държава, както и оптималният енергиен микс помагат да се осигури устойчивост по пътя към въглеродна неутралност“, съобщиха за Инженер.bg от водещата българска инженерингова компания Филкаб Солар, официален дистрибутор у нас на един от най-големите европейски производители на соларни клетки и модули Hanwha Q Cells.

„Основен двигател зад масовото внедряване на решения за слънчева фотоволтаична енергия са непрекъснатите иновации в този сегмент от индустрията. Например, фотоволтаиците Q.ANTUM на Qcells, базирани на патентованата технология PERC за задна клетка с пасивиран емитер, налагат индустриалния стандарт, предоставяйки решение, което осигурява повишено количество електроенергия, генерирана от соларен модул“, поясниха от компанията.  

Понастоящем клетъчната технология QUANTUM.NEO за модули с тунелен оксиден пасивиран контакт (TOPCon) осигурява едни от най-високите номинални мощности през целия живот на оборудването. „Поглеждайки напред, Hanwha има възможност да предостави соларна енергия на индустрията чрез комерсиализиране на перовскитни слънчеви клетки, които са демонстрирали голям потенциал за намаляване на разходите и оптимизиране на производителността на слънчевите модули“, коментираха от българската фирма. Подобрената ефективност спомага за по-добро усвояване на слънчевата енергия, и то по повече от един начин: с по-ефективни панели е необходимо по-малко използване на земята.

За да продължат да насърчават по-широкото възприемане на възобновяемите енергийни източници, частните компании трябва да инвестират не само в технологии, но и в укрепване на веригите за доставки. По този начин те могат да увеличат своята прозрачност и устойчивост, като същевременно намалят емисиите и зависимостта си от геополитически промени. Годишният капацитет на фотоволтаичните инсталации трябва да се увеличи повече от четири пъти до 2030 г., достигайки до 630 GW, за да бъдат постигнати поставените климатични цели, а глобалният производствен капацитет на соларните модули и компоненти за същия период следва да се удвои спрямо днешните нива.

„Във Филкаб Солар ние сме отговорни не само към постигане на целите за устойчиво развитие и опазването на околната среда, но и обръщаме специално внимание на качеството. Затова в нашите проекти влагаме единствено висококласни продукти на най-реномираните европейски производители, като Hanwha Q Cells, които гарантират високи енергийни добиви и дълъг експлоатационен живот на системите“, категорични са от Филкаб Солар. „Разполагаме с големи складови наличности от всякакви компоненти, нужни за изграждането на една соларна инсталация – от модули и инвертори до кабелни връзки, акумулатори и др. Това ни позволява да изпълняваме всякакви поръчки в кратки срокове на изключително конкурентни цени“, подчертаха още от компанията.

Възобновяемите енергийни източници и енергийният преход са на сериозен кръстопът. Докато растежът в използването на слънчева енергия продължава с категорични темпове, пазарът е изправен пред редица предизвикателства, които не могат да бъдат решени изолирано. „Преходът на индустрията към следващия етап на развитие ще изисква международно сътрудничество между публичния и частния сектор. Но също толкова важни за постигане на глобалните цели за климатична неутралност са инвестициите, иновациите и лидерството във ВЕИ сектора като гаранция, че прогресът е сигурен и устойчив за бъдещите поколения“, допълниха още от Филкаб Солар.

Източник на снимковия материал: Филкаб Солар, Hanwha Q Cells

Тагове: Hanwha Q Cells, енергетика, соларни системи, Филкаб Солар, фотоволтаичен панел, фотоволтаична инсталация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Филкаб Солар ООД
www.filkab.solar