Т и Д Инженернг: Портфолиото ни включва иновативни решения за фотоволтаични централи с индустриално приложение

21.03.2023 г.4 мин.

„Бъдещето на инженерството е тук“, заявяват уверено от Т и Д Инженеринг, водещо дружество в областта на енергетиката, електрониката, управлението на енергийната инфраструктура, индустрията и възобновяемите енергийни източници. С екип от десетки квалифицирани и опитни инженери, дизайнери, механици и техници, компанията предлага интелигентни технологични решения, осигуряващи висока производителност, надеждност и ефективност. Вниманието към изискванията на клиентите и насочеността към съвременни устойчиви технологии са в основата на пазарния успех на фирмата, а експертизата й, свързана с възобновяемите енергийни източници я поставя в челните редици на ВЕИ индустрията. Какви са възможностите на Т и Д Инженеринг в изграждането на фотоволтаични централи и как новите идеи се съчетават с дългогодишния професионален опит на екипа ѝ, разказват от компанията в следващите редове пред Инженер.bg.

Тенденциите към устойчивост на предприятията и актуалните финансови програми, насърчаващи приложението на ВЕИ в индустрията, карат все повече компании да реализират проекти, свързани с изграждането на фотоволтаични системи и соларни паркове. Съображенията не са само от икономически характер. Повече надеждност, независимост от конвенционалните енергийни източници и ефективност на производствата са факторите с тежест в управленските решения на фирмите. В тази посока Т и Д Инженеринг предлага гъвкави решения с различни видове слънчеви панели и системи за мониторинг. Mono/Poly кристалните соларни панели са част от продуктовото портфолио на фирмата. „И двата вида са изработени от силикон – издръжлив материал, с изключително подходящи характеристики за такива приложение. Съществената разлика е, че монокристалните слънчеви панели са по-скъпи и произвеждат 10 W повече енергия на квадратен метър“, разказват от Т и Д инженеринг.

BIPV Transparent соларните панели се състоят от прозрачни кристални клетки, като често имат и прозрачна задна стена. По тази причина те могат да се използват за остъкляване на прозорци във вид на плоскости, интегрирани в покривните пространства, или за остъкляване на помещения, замислени като т.нар. слънчеви пространства.

Т и Д Инженеринг предлага различни по размер батерии – технологични решения за съхраняване на генерираната енергия за пикови моменти в производството. Съществува възможност да се зареждат от различни източници на енергия (фотоволтаични паркове, ветрогенератори и др.) или от електрическата мрежа. „Зареждайте батериите си през нощта, когато тарифата е по-евтина, и я използвайте или продавайте през деня, когато тарифата е по-скъпа“, съветват от компанията.

Друго иновативно предложение в портфолиото на Т и Д Инженеринг са соларните керемиди. С високата си устойчивост, подходящ дизайн, подобен на обичайните керемиди, и отличните си характеристики, те са в състояние да заменят необходимостта от големи слънчеви панели върху покрива на къщата, особено ако конструкцията му не позволява това.

Компанията е помислила и за нуждата от системи за мониторинг и управление на соларните системи. „Изграждаме системи за мониторинг, които дават възможност на потребителя да изключи или включи соларните панели, да следи консумацията и производството на електроенергия дистанционно и др.“, поясняват от Т и Д Инженеринг в потвърждение на съвета си към своите клиенти: „Бъдете ориентирани към решения“. Именно уникалните технически решения, които отчитат спецификата на всеки проект, превръщат компанията в предпочитан партньор и контрагент в областта на възобновяемите източници и слънчевата енергия.

Източник на снимковия материал: Т и Д Инженеринг, canva.com

Тагове: ВЕИ, енергетика, индустрия, Т и Д Инженеринг, фотоволтаична инсталация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Т и Д Инженеринг ЕООД
www.tid-engineering.bg