Ейч Ай Инженеринг: Шинопроводи Mistral на Megabarre – ефективно решение за захранване на осветителни инсталации

01.04.2021 г.5 мин.

Шинопроводите за осветление са разработени специално за захранване на осветителни тела, които обикновено са с малка мощност. Днес такива шинопроводи могат да бъдат видени в търговските центрове, в промишлените халета, в обществените сгради и в други големи обекти, вписани естетично във всеки интериор. „Шинопроводите от системата Mistral се използват за реализацията на осветителни инсталации и електроразпределителни мрежи за малки мощности. Те намират приложение основно при изграждане на осветлението на индустриални и търговски сгради“, съобщиха за Инженер.bg от Ейч Ай Инженеринг, доказана българска инженерингова и търговска компания за проектиране и доставка на оборудване в сферата на електрозахранванията.

Номиналният ток на шинопроводите Mistral е съответно 25 A, 32 A и 40 A, като проводниците L4/L5 в конфигурация 6 или 6+6 проводника са проектирани само за номинален ток 25 А. „Токопроводните елементи са изработени от електролитна мед и са изолирани по цялата си дължина с неподдържащ горенето термопластичен материал, който не съдържа халогени. Корпусът на шинопровода, който едновременно играе ролята на заземителен проводник (Pе), може да бъде от поцинкована стомана, както и от стомана с нанесено прахово покритие. Вторият вариант се препоръчва за местата, в които се изисква устойчивост срещу химически реагенти“, допълниха от HI Инженеринг.

Предлаганите конфигурации са 2, 4 и 6 проводника в единичен корпус и 2+2, 4+2, 4+4 и 6+6 проводника в двоен корпус, чието конструктивно решение разделя двете вериги по цялата дължина на елемента в две отделни вътрешни секции.

Шинопроводите Mistral се предлагат в две версии: със стандартни разклонителни точки и с разклонения със специални блокировки.


Секциите със стандартно изпълнение имат 2, 3 или 6 разклонителни точки с оранжев цвят (с изключение на варианта 4+2 проводника), които могат да бъдат 2, 3 или 6, намиращи се от едната страна на единичния корпус, или 2+2, 3+3, 6+6 от двете страни на двойния корпус. По заявка шинопроводите могат да бъдат изпълнени със секции с различен брой отклонения или отклоненията да са на различни разстояния едно от друго. Конструктивното изпълнение на присъединителните конектори осигурява възможност за избор на фаза (със или без предпазител), като се предлагат и предварително окабелени конектори (без предпазител). За правилното свързване към инсталацията, конекторите са с цветно кодиране. Присъединителните конектори, с изключение на конфигурация 4+2 проводника, нямат механични устройства, които да ограничават присъединяването към правия елемент. При необходимост от допълнителна блокировка, например за аварийни вериги, могат да се използват конектори LOCK/A.

Разклонителните точки с допълнителна блокировка са в червен и/или бял цвят, като могат да бъдат 2, 3 или 6 от едната страна при единичен корпус или 2+2, 3+3 или 6+6 от двете страни на шинопроводи с двоен корпус. По заявка шинопроводите са със секции с различен брой разклонения или с различни разстояния между разклоненията. Конструктивното изпълнение на присъединителните конектори осигурява възможност за избор на фаза (със или без предпазител), като се предлагат и предварително окабелени конектори (без предпазител). За идентификация на правилното свързване на конекторите към инсталацията е предвидено цветно кодиране на разклонителните точки. Тези конектори имат механична блокировка, която не позволява присъединяването им: червените конектори (LCK/A) могат да се присъединят само към червените разклонителни точки, а белите конектори (LCK/B) – само към белите разклонения (LCK/B). Всички „стандартни конектори“ също е възможно да бъдат присъединявани към разклонения със специална блокировка.

„Степента на защита IP55 се осигурява без допълнителни приспособления по два начина – чрез присъединително устройство с предварително монтирана втулка за мястото на свързване или с подвижна тапа, която е инсталирана на всяко разклонение с предварително поставено уплътнение“, коментираха още от HI Инженеринг.

Продуктовата гама Mistral включва също крайни захранващи блокове, тапи и механични устройства, предназначени за фиксиране и окачване на осветителните тела.

Източник на снимковия материал: Ейч Ай Инженеринг, Megabarre

Тагове: Megabarre, Ейч Ай Инженеринг, електрозахранване, енергетика, осветление, шинопроводи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ейч Ай Инженеринг ООД
http://www.hiengineering-bg.com/