ГудМилс България: Ангажиментът ни към местните общности, качеството и устойчивостта ни превръщат в лидер в ХВП

04.02.2025 г.5 мин.

ГудМилс България със своята търговска марка София Мел се стреми да поддържа дълбока връзка с местните общности. „Всяка от нашите инициативи е израз на основните ни ценности – подкрепа за хората и общностите, с които работим. Това е мисия, която реализираме чрез редица проекти, насочени към подпомагане на местните фермери, гарантиране на високи стандарти за качество на продуктите ни и прилагане на устойчиви практики, които намаляват въглеродния отпечатък”, коментираха от ГудМилс България пред Инженер.bg.

No description available.

Местното зърно и подкрепата за местните фермери: основа на качеството

Връзката на ГудМилс с местните фермери е основополагаща за производството на компанията. „Вярваме, че качеството започва с избирането на най-доброто зърно, отглеждано на българска земя. В този процес активно подкрепяме местните фермери, като осигуряваме не само високо качество на суровините, но и стабилност на местната икономика”, споделиха специалистите.

Снабдяването, смилането и опаковането на местно ниво оптимизира логистичните процеси и намалява въглеродните емисии, като същевременно запазва традициите и културата на страната. Всеки фермер, с когото компанията работи, е част от голяма мрежа, укрепваща устойчивостта на българския аграрен сектор. Този подход осигурява на ГудМилс висококачествени суровини и същевременно изгражда доверие сред потребителите и бизнес партньорите, които ценят произхода на продуктите на своята трапеза.

No description available.

Ангажимент към качество и безопасност: Основа на доверието

Качеството и безопасността на продуктите са други основни приоритети за ГудМилс. “Всяка стъпка от производствените ни процеси е подложена на строг контрол, гарантиращ, че всички продукти отговарят на най-високите международни стандарти. В рамките на GoodMills Group, ние следваме доказани и сертифицирани стандарти като IFS (Международен хранителен стандарт), ISO 9001:2015 и HACCP (Анализ на опасностите и критични контролни точки)”, разказаха от дружеството.

Съвременната лаборатория на компанията също играе решаваща роля за поддържането на тези стандарти. „В лабораторията ежедневно се тестват и анализират както суровините, така и крайния продукт, за да се гарантира, че всички те отговарят безкомпромисно на високите изисквания за качество и безопасност. Всяка партида брашно преминава през сериозен контрол и се анализира, за да бъде на ниво”, обясниха от компанията.

Устойчиво производство: Нулева загуба на суровини

От ГудМилс България се стремят към нулева загуба на суровини. Чрез иновации в технологиите и автоматизация, фирмата постига минимални отпадъци, като ефективно използва всяка част от зърното.

„Процесът започва с внимателно почистване на зърното, което гарантира запазването на неговите естествени качества. След това производственият процес извлича максималното количество брашно – около 80% от зърното. Останалите 20% се използват за трици и други странични продукти, които намират приложение за храна за животни и биогориво“, разясниха от българското дружество.

No description available.

Зелена енергия за устойчиво бъдеще

Върху покрива на производствените съоръжения на ГудМилс България в София е изградена фотоволтаична система, която захранва пакетиращите линии с екологично чиста енергия. С мощност от 190 kWp, системата осигурява нужната енергия за трите основни пакетиращи линии на компанията – Bosch, Fawema и Palegriani. „С тази инвестиция намаляваме своя въглероден отпечатък, като в същото време продължаваме да се грижим за околната среда. Системата разполага с комуникационна карта, която следи производството на електрическа енергия и подава сигнали в случай на авария, което ни позволява да контролираме процеса в реално време и да осигурим максимално висока енергийна ефективност”, обясниха експертите.

„Стремим се да сме пример за компания, която успешно съчетава подкрепата за местните общности, високите стандарти за качество и безопасност и устойчивите практики. Нашият ангажимент към местните фермери, създаването на качествени продукти и използването на зелена енергия ни поставя в челните редици на хранителната индустрия в България. С този подход ГудМилс продължава да предлага продукти, които са както вкусни, така и „отговорни“ към хората и планетата”, допълниха още от компанията.

Източник на снимковия материал: ГудМилс България

Тагове: GoodMills, HR, ГудМилс България, кариера, производство, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ГудМилс България ЕООД
www.goodmills.bg