ЕЛКО ЕП: В портфолиото ни ще откриете всичко необходимо за изграждане на ефективни фотоволтаични електроцентрали

18.02.2023 г.5 мин.

Добивът и потреблението на „зелена“ енергия се превръща във все по-важна стратегическа цел за българската енергетика. От една страна това се дължи на нарастващите цени за разпространение и консумация на конвенционалната електроенергия. От друга – на законовите разпоредби. А от трета – на стремежа на все повече хора и компании да консумират „зелена“ енергия. ELKO EP е водещ европейски производител на електронно оборудване за жилищна, офис и индустриална автоматизация. Българската компания развива успешна дейност в различни направления, включително в единия от сайтовете ѝ releta.bg Ви очаква „богат“ асортимент от електротехнически апарати. Той разполага с отделна категория, изцяло посветена на фотоволтаиците и соларите, която съдържа всичко необходимо за изграждането на ефективни и надеждни фотоволтаични електроцентрали, базирани на висококачествени компоненти. Повече подробности относно възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), продуктите и услугите, които специалистите предлагат в тази сфера, ще научите от техните коментари в следващите редове.

„Ключовите ни предимства като международна компания са умението за адаптация към пазара, отношението към клиента и ангажираността към нуждите му. Вследствие от дългогодишната ни практика, нашият екип разполага със значителен опит и специализирани познания, не само в проектирането и производството на оптимални релейни апарати, но и в селектирането на продукти, за които сме уверени, че ще удовлетворят потребностите и изискванията на българските потребители“, споделиха от екипа на ЕЛКО ЕП.

Фирмата предлага решения за фотоволтаични централи от различни производители, в чието качество са се уверили предварително. Сред тях ще откриете голямо разнообразие от:

 • PV-панели;
 • Инвертори;
 • Батерии;
 • Конструкции и аксесоари;
 • Соларно осветление;
 • Фотоволтаични системи;
 • Преносими захранващи станции.

„Разбира се, част от портфолиото ни са надеждни релейни защити, които са собствено производство на компанията ни. Всяко от устройствата е конфигурирано с цел постигане на максимална ефективност, в унисон с международните стандарти. А за удобство на нашите клиенти сме окомплектовали устройствата в отделни сетове, като цялостно решение за конкретна дейност“, поясниха от ELKO EP пред Инженер.bg.

Като добавена стойност, професионалистите предоставят допълнителни услуги, като:

 • Доставка до адрес, по спецификация на клиента;
 • Асемблиране на ел. табла за фотоволтаици.

От ЕЛКО ЕП са конфигурирали комплект – релейна защита за фотоволтаици, както и такъв за релейна защита на фотоволтаични централи. Комплектите включват релета за защита от претоварване и пренапрежение във фотоволтаици, както и релета за мониторинг по честота.

Комплект: Релейна защита за фотоволтаични централи, включващ:

 • HRN-100 - Напреженово реле с LCD дисплей (1 бр.);
 • HRN-54N - Напреженово реле (1 бр.);
 • CRM-91H - Мултифункционално времево реле (1 бр.).

Комплект: Релейна зашита за фотоволтаици, включващ:

 • HRF-10 Мониторинг за реле по честота (1 бр.);
 • HRN-54N- Напреженово реле (2 бр.);
 • CRM-91H - Мултифункционално времево реле (1 бр.).

„От сайта ни releta.bg можете да закупите електроапаратура за мониторинг, контрол и защита на фотоволтаични системи. При нас ще намерите релета за напрежение, честота, инсталационни контактори и арестори. Те са подходящи за фотоволтаични инсталации както с домашно, така и с индустриално приложение. За удобство на нашите клиенти, разработихме платформата така, че да гарантира бързи и лесни онлайн поръчки“, обобщиха от компанията.

Продуктовото портфолио на ЕЛКО ЕП включва повече от 150 вида релета изработени от висококачествени части и компоненти с над 5 годишна гаранция.

Гласувайки доверието си на компанията, ще получите:

- Обширна гама от висококачествени релета;

- Проследяване на пратката;

- Бърза доставка;

- Дистанционна поддръжка.

Всички компоненти за фотоволтаици, можете да разгледате ТУК.

ЕЛКО ЕП провежда и информационни уебинари, в които разглежда важни теми в полза на своите клиенти.

Иточник на снимковия материал: ЕЛКО ЕП (ELKO EP), canva.com

Тагове: ELKO EP, iNELS, ВЕИ, дистрибуция, Елко ЕП България, енергетика, инвертор, индустрия, инженеринг, производство, фотоволтаичен панел, фотоволтаична инсталация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Елко ЕП България ООД / iNELS
https://www.elkoep.bg