Атлас Копко България: Пазарен дебют за новите вакуум помпи DVS на Atlas Copco с ниска степен на износване и лесна поддръжка

26.05.2023 г.5 мин.

Днес в своята ежедневна дейност производителите се нуждаят от съвременна вакуумна технология, която да предлага такива характеристики като устойчивост, производителност и ергономичност. „Atlas Copco разработи новата серия вакуум помпи DVS с акцент именно върху такъв профил на потребителските изисквания. Резултатът е серията вакуум помпи DVS. Те представляват безмаслени сухи ламелни помпи, които гарантират безшумна работа без вредни емисии и замърсяване на технологичните процеси“, съобщиха за Инженер.bg от Атлас Копко България.

Висока ефективност при конкурентни разходи

„Ефективността на новите вакуум помпи DVS ги превръща в отлично решение за широк спектър от приложения. Те могат да се използват в процеси, свързани с опаковане и пневмотранспорт, медицински системи и аналитично оборудване, както и в манипулиращи операции за някои автоматизирани индустриални отрасли“, коментира Карол Пинятели, продуктов мениджър в Atlas Copco. В тези работни процеси сухите ламелни помпи предлагат на потребителите специфични предимства – помпите DVS са тихи, с ниска степен на износване и малко потребление на енергия, като заемат и ограничено пространство. Помпите са предназначени за приложения, в които трябва да се постигне висока ефективност при конкурентни разходи.

Доказан принцип на работа в съчетание със здрава конструкция

Доказаният принцип на функциониране на ламелната помпа, от една страна, и използването на здрави и надеждни материали за конструкцията, от друга, постигат оптимален резултат в това високоефективно оборудване. Например, вътре в помпите DVS се върти ротор с графитни ламели, като центробежните сили притискат ламелите към вътрешната част на стената на корпуса и херметически затварят камерата, осигурявайки безопасен и непрекъснат работен вакуум.

„Благодарение на висококачествените графитни ламели, вакуумът може да се генерира с минимални загуби от триене“, поясни Карол Пинятели.

Управление на температурния профил чрез охлаждане на въздуха

Ефективният помпен механизъм и дизайнът осигуряват минимално износване, а това от своя страна води до лесно обслужване на DVS помпите и дълги интервали между дейностите за техническа поддръжка. Освен това вакуум помпите са проектирани за максимален експлоатационен живот. Контролът на температурата също допринася за това. За да се намали температурата на изходящия въздух, той преминава през въздушен охладител.

Взаимодействие между доказани компоненти

Серията DVS е оборудвана с входящ филтър, възвратен клапан, шумозаглушител, шумопоглъщащ капак и енергийно ефективен електродвигател IE3. Основното тук е, че взаимодействието на тези компоненти формира технологична основа за създаването на надеждна помпа с максимална производителност на вакуум и по-ниски разходи за целия ѝ жизнен цикъл. Сухите ламелни вакуум помпи от серията DVS се предлагат с номинален обемен разход от 5 m3/h до 140 m3/h и граничен вакуум до 120-150 mbar(a). „За постигане на по-високи дебити на потока препоръчваме нашите сухи вакуум помпи и системи от серията DZS“, допълни още г-н Пинятели.

 

Кои са важните предимства на серията вакуум помпи DVS на Atlas Copco:

  • Вакуум помпите DVS осигуряват чиста работа без емисии и замърсяване на процеса;
  • Високоустойчивите графитни ламели гарантират издръжливост, ниска степен на износване и лесна поддръжка;
  • Доказан и надежден принцип на действие;
  • Серията DVS е подходяща за тежки индустриални условия поради ниското си ниво на шум и компактните си размери;
  • Дълги интервали между сервизните дейности, лесна поддръжка благодарение на модулния дизайн и опростената ефективна конструкция на помпения механизъм;
  • Вакуум помпи с въздушно охлаждане и директно задвижване, предназначени за генериране на безмаслен вакуум.

Източник на снимковия материал: Атлас Копко България, Atlas Copco

Тагове: Atlas Copco, Атлас Копко България, индустрия, компресорна техника, помпено оборудване, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Атлас Копко България ЕООД
www.atlascopco.bg/bg-bg