Адара Инженеринг: Конфигурацията ARGEMINI на Argal позволява изпомпване на две различни течности с един помпен агрегат

17.03.2023 г.4 мин.

Съществуват редица индустриални приложения, които изискват използването на пневматични помпи в специфични конфигурации. Такива например са флексографията, типографията, целулозно-хартиената промишленост, производството на бои и пречистването на отпадъчни води, които се нуждаят от едновременното изпомпване на две различни течности. В тази връзка Argal, водеща италианска компания в помпеното оборудване, разработи ARGEMINI – специално решение, поддържащо подобна функционалност, а повече за него Инженер.bg научи от нейния партньор за българския пазар – Адара Инженеринг.

„Конфигурацията ARGEMINI дава възможност за едновременното изпомпване на две различни течности. Тя е съставена от тялото на помпата ASTRAevo, но с разделени смукателни и нагнетателни колектори, използвайки двупосочна технология“, поясниха от утвърденото българско дружество.

Двупосочната технология на пневматичните помпи осигурява изпомпване на две отделни течности едновременно с помощта на една помпа. Двупосочната пневматична помпа се състои от два отделни входа, по един за всяка течност, която ще се изпомпва, и поддържа разделянето между двата флуида по време на прехвърлянето им. По този начин е възможно едновременно пренасяне на боя и разтворител във флексографския сектор. Същата технология отговаря на необходимостта от подаване на мастило и едновременно с това изсмукване на излишното количество след прехвърляне към въртящия се барабан.

Благодарение на разделянето на двете течности е възможно да се гарантира чистотата на крайния продукт и да се избегне замърсяването на разтворителя с боята.

„Подобни приложения обаче изискват помпа с подходящо качество, за да сте сигурни, че течностите няма да се смесят по време на прехвърлянето. Системата ARGEMINI от Argal е оптимален избор в тези случаи благодарение на своята разделена конфигурация и възможността за избор между различните материали, налични за помпите ASTRAevo“, коментираха от Адара Инженеринг.

Гамата ASTRAevo предоставя по-висока надеждност на помпата, по-дълъг жизнен цикъл на диафрагмите и намаляване на необходимостта от поддръжка. Тя се отличава с:

  • Висока хидравлична производителност: до 715 l/min;
  • Оптимизирана консумация на въздух;
  • Оптимизирани капачки на диафрагмата;
  • Система с въздушен клапан против заледяване;
  • Подобрена работна чувствителност (от 1 bar);
  • Интегриран шумозаглушител до модел DDE 160;
  • Подходяща за чувствителни на срязване течности;
  • Модифицирани PTFE диафрагми, инертни към химични агенти;
  • Самозасмукване;
  • Работа на сухо.

„Моделите се предлагат с диафрагми от термопластични материали (TPE, TPV) и подсилени еластомери (FKM, EPDM, NBR), а при поискване е налична и версия за хранително-вкусовата промишленост с FDA съответствие, както и ATEX версии за зони 1 и 2“, допълниха от българската компания.

Източник на снимковия материал: Адара Инженеринг, Argal

Тагове: Argal, Адара Инженеринг, помпено оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Адара Инженеринг ЕООД
http://www.adara-bg.com/