WAGO: Новият монтажен адаптер от серията 221 „завладява“ разпределителното табло

05.04.2016 г.4 мин.


Утвърдената немска компания WAGO Kontakttechnik разшири гамата си от аксесоари за свързващите клеми от серията 221 с нов монтажен адаптер, споделиха за Инженер.bg от ВАГО България. С негова помощ вече е възможно използването на иновативните свързващи клеми Compact върху монтажната шина за всички видове проводници.Действащите стандарти на Асоциацията по електроника, електротехника и информационни технологии (VDE) изискват лесен достъп и лекота при разполагането на свързаните проводници за цялото електрооборудване в разпределителната кутия. „В бъдеще електромонтажниците могат да изпълняват тези изисквания и без да се налага да се отказват от използването на свързващата клема Compact за всички видове проводници - благодарение на новия монтажен адаптер. Той гарантира устойчиво захващане на малките клеми върху монтажната шина и предлага допълнителни възможности за маркиране“, допълват от ВАГО България.


Съответстващ на практическите изисквания дизайн

Благодарение на специално разработената си конструкция, монтажният адаптер разполага с многобройни предимства. Отворен от едната си страна, той предлага на монтажника възможност за задействане на лоста за отваряне на клемите, дори в легнала странична позиция. В резултат на това проводниците могат да бъдат свързвани, и отново разкачвани, в адаптера както преди, така и след монтирането на клемата. Освен това, адаптерът е конструиран така, че във всяка позиция на клемата е на разположение отвор за проверка. По този начин се дава възможност за извършване на проверки на напрежението, когато свързващите клеми се намират в адаптера.


За затягане или разхлабване на клемите не са необходими инструменти. Малките фиксиращи щипки гарантират, че компактните компоненти няма да се измъкнат от адаптера. Освен това, фиксиращите елементи са конструирани, така че не е възможно незабелязано разхлабване на клемите“, поясниха от българския офис на WAGO.Серия 221 - компактните свързващи клеми за всички видове проводници

Свързващите клеми от серията 221 са на разположение във варианти за 2, 3 и 5 проводника и могат да захващат сигурно едножилни проводници със сечения от 0.14 до 4 mm2 и многожилни проводници със сечения от 0.2 до 4 mm2. В сравнение с доказания предходен модел (серията 222), новата свързваща клема се нуждае от 40% по-малко пространство. „Освен това, прозрачният корпус предоставя възможност за ясно разпознаване на недостатъчно вкараните проводници, както и на проводниците с недостатъчна дължина на оголване на изолацията“, допълниха от ВАГО България. Два леснодостъпни отвора предоставят удобни условия за проверка, дори в монтирано състояние.


Новият монтажен адаптер (221-500) е подходящ за всички клеми от серията 221. Той може да бъде поставен върху монтажната шина както в изправено, така и в легнало странично положение, като освен това при необходимост може да бъде монтиран и върху гладки повърхности с помощта на винтове. „При всичките четири варианта на монтаж, сочещата напред страна остава свободна. Тя е на разположение за поставяне на самозалепваща лента за маркировка, чрез което се гарантира прегледност в разпределителната кутия и при последващи разширения на инсталацията“, заявиха в заключение от ВАГО България.


Източник на снимковия материал: WAGO

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ВАГО България ООД
www.wago.com/bg