Мрежови инфраструктурни решения от най-висок клас разработва световният лидер в областта Reichle & De-Massari

19.03.2024 г.8 мин.

Като глобално утвърден лидер в сектора на информационните и комуникационните технологии, Reichle & De-Massari AG (R&M) осигурява широки възможности за интеграция във всички аспекти на свързаността в областта на кабелните системи. Стартирайки като независим семеен бизнес в Швейцария още през 1964 г., днес компанията се е превърнала в един от световните образци в телекомуникационната индустрия с международно развита производствена и търговска мрежа. С 14 завода, повече от 20 складови бази и офиси в над 40 държави на всички континенти, за дружеството работят близо 1600 служители по целия свят.

R&M е водещ производител и доставчик на авангардни, високоефективни и надеждни продукти, предназначени за изграждане на мрежови системи за комуникационна свързаност в интелигентни сгради, офиси, FTTx проекти, умни градове и центрове за данни. Основна движеща сила в дейността на компанията са иновациите.

„Разполагаме с научноизследователски и развойни центрове в 8 локации: Швейцария, България, Индия, Бразилия, САЩ, Чехия, Италия и Германия. Фокусът е насочен към разработката на съвременни, производителни и лесни за използване решения. Компанията притежава 25 активни патентни групи, като средно всяка година се регистрират по 7 нови патента“, съобщиха за Инженер.bg от R&M България, регионален офис на R&M за Югоизточна Европа.

Изграждане на единна и унифицирана мрежа – път към бъдещо развитие

Структурните кабелни системи, гарантиращи пренос на данни със скорост 10 Gbit/s, са стандарт за днешното офис окабеляване. Съвсем скоро всички устройства, участващи в сградната автоматизация и в управлението на сградата, ще комуникират по един и същи начин през Ethernet/IP протокол. Сливането на различните по своята топология и характеристики мрежови системи в една обща среда, гарантираща работата на новите високоскоростни технологии, представлява ключово предимство за бизнеса в съвременния цифров свят. Локалната мрежа за данни (LAN) формира физическата комуникационна среда, обединяваща разнородни кабелни инсталации в една обща мрежа, която позволява използването на Ethernet/IP протокол. Това води до оптимизация на инвестицията чрез намаляване на разходите за поддръжка и осигуряване на необходимата гъвкавост и ефективност в комуникационните канали.

„Със своите разработки, R&M допринася за изграждане на единна мрежова среда, поддържаща Ethernet/IP протокол, като с това се постига по-лесно управление, ефективно използване на ресурсите и възможност за съчетаване на различни услуги върху една обща инфраструктура. Комплексните мрежови кабелни структури гарантират надеждност при работа в интернет среда на Wi-Fi базирани решения, на IoT свързани устройства и на мобилни приложения. Всичко това води до по-висока ефективност в управлението на модерните сгради и производствените предприятия, в офиси, индустриални обекти и др. Прилагането на иновативни и технологични решения подчертава ангажимента на R&M за подобряване на функционалността на съвременните работни пространства", поясниха още от българското търговско дружество.

FTTx мрежовата архитектура за широколентов достъп води до подобрено качество и намаляване на загубите

Благодарение на разнообразното портфолио от оптични системи за сградни и външни комуникационни мрежи, R&M предоставя цялостни решения, базирани на потвърдена международна експертиза в сферата на FTTx проектите. Водещи мобилни оператори, инфраструктурни компании и доставчици на комунални услуги се доверяват на R&M за успешна реализация на FTTx проекти. Постига се подобряване на качеството на връзката, увеличаване на пропускателната способност и в същото време намаляване на загубите по трасетата, като така се осигурява по-бърз и надежден достъп до интернет и други комуникационни услуги. Технологията FTTx не само подпомага съвременната свързаност, но и улеснява бързия и ефективен трансфер на данни, отговаряйки на нарастващите изисквания на съвременния цифров свят.

Дистанционно управление на пасивната инфраструктура – гаранция за качество и контрол

Дистанционното менажиране на инфраструктурата в центровете за данни (DCIM) е ключова технология, акцентираща върху интелигентното и надеждно управление на пасивната кабелна система в центровете за данни. R&M предлага актуални софтуерни решения, които дават огромни възможности за дистанционен контрол и наблюдение на оборудването, енергийната ефективност, защитата и сигурността, лесната проверка и инвентаризацията на инсталираното активно оборудване. Независимо от типа на центъра за данни, R&M предоставя всички необходими ресурси за интелигентно и гъвкаво управление, гарантирайки висока ефективност и сигурност.

„Утвърдени публични и частни оператори на комуникационни мрежи за пренос на данни по целия свят разчитат на решенията на R&M. Тяхното доверие се гради изцяло върху фактори като инженеринг и проектиране, качество и удобство за потребителя, богатство на продуктовата гама и доказана експертиза”, допълниха специалистите от компанията. R&M обслужва и поддържа своите партньори и клиенти на локално ниво посредством местни търговски клонове, предоставящи:

▪ Експертни технически консултации още от самото начало на планирането на проекта;

▪ Индивидуални решения, адаптация и всичко необходимо само от един източник;

▪ Бързи международни доставки и логистика в съответствие с швейцарските стандарти;

▪ Обучение, сертификация и поддръжка.

За R&M (Reichle & De-Massari AG):


R&M (Reichle & De-Massari AG) е глобална корпоративна структура от компании в сектора на информационните и комуникационни технологии, базирана във Ветцикон, Швейцария. Водена от визията си за неограничена комуникация между хора и компании, R&M покрива всички аспекти на свързаността в областта на кабелните системи – от медна и оптична свързаност до софтуер за дистанционно управление на пасивната инфраструктура.
 
Търговската организация R&M Bulgaria предлага продуктите на R&M на българския пазар и днес оперира в 12 държави от Югоизточна Европа, предоставяйки индивидуален подход в изготвянето на цялостни клиентски решения.
 
Дружеството „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ е тясно специализирано в разработката, дизайна и производството на оптични компоненти, използвани за цялостното изграждане на комуникационни мрежи. Продукцията на производствената база е достъпна на международните пазари чрез повече от 40 търговски организации на R&M по света.

За повече информация посетете www.rdm.com

Източник на снимковия материал: РиМ България, R&M (Reichle & De-Massari AG)

Тагове: IoT, R&M България, Reichle & De-Massari (R&M), кабелно оборудване, производство, телекомуникации