Електро Плюс: Модулните алармени устройства MLine на Sirena – една концепция, но безкрайно много решения

04.01.2021 г.6 мин.

Италианската компания Sirena усъвършенства модулната си концепция MLine, която дава възможност за създаването на персонализирани алармени устройства, съобразени с изискванията на всяко конкретно приложение. Отличните оптични характеристики на визуалната сигнализация, съчетани със силния звук на акустичната аларма, правят продуктовата гама MLine отлично решение, предназначено и за най-взискателните приложения. „Модулният принцип осигурява безброй варианти с възможност за реализацията на до 2 милиона комбинации. Сега устройствата имат подобрена електромагнитна съвместимост, устойчивост в по-голям температурен диапазон на околната среда от -40 °C до +55 °C, три нива на регулиране интензивността на светлинната сигнализация (33%, 66%, 100%) и нови тонове на акустичната сигнализация с гъвкаво регулиране на силата на звука до 115 dB“, коментираха за Инженер.bg от доказаната търговска фирма Електро Плюс, която предлага решенията на Sirena у нас.

След поредица от строги тестове серията акустични и визуални сигнални устройства MLine е сертифицирана със степен на защита IP66/65. „Това е изключително висок показател, особено за звукова сигнализация, който превръща тези устройства в отличен избор и за приложения на открито“, добавиха още от Електро Плюс.

Модулната гама MLine позволява инсталирането, на който и да е от многофункционалните куполи, на която и да е от модулните основи. „Броят на комбинациите чрез MLine е безкраен. Високото качество на продуктите, заедно с модулната и многофункционалната технология позволява тези устройства да бъдат инсталирани в промишлени, битови, пожароизвестителни и търговски приложения“, поясниха от Електро Плюс.

Универсалната LED технология осигурява по-добра устойчивост на вибрации, по-дълъг живот на продукта и по-ниска консумация на електроенергия, като на практика премахва необходимостта от поддръжка и съществено намалява оперативните разходи. Благодарение на иновативния дизайн, заедно с четирите основни цветови варианта, MLine е решение освен за традиционните промишлени приложения, също и за търговска и дори битова употреба.

Гамата от девет многофункционални купола осигурява различни нива на аларма с едно единствено устройство, базирайки се на иновативна многоканална технология, която позволява всяка функция на устройството да се контролира чрез независим електрически контакт. Шест различни цокълни основи с три диапазона на напрежения (12/24 V ACDC, 40/80 V ACDC, 120/240 V AC) и четири цветови варианта, предлагат общо 86 различни опции, за да отговорят по оптимален начин на всяко приложение. Куполите и основите на MLine могат да се монтират едни към други чрез лесна технология за закрепване, осигуряваща безопасно и опростено инсталиране и в най-сложната за монтаж среда.

Гамата allGREY е разработена, за да отговори на изискванията на индустриалния сектор. Светлосивият цвят (RAL 7035) на изделията от серията позволява монтаж, който не влиза в конфликт с останалата част от инсталацията, оставайки в съответствие с общата цветова гама на присъединителните кутии, контролните табла и шкафове, панели и др.

„Гамата allBLACK удовлетворява всички онези изисквания на индустриалния сектор, където е необходим черен цвят (RAL 9005). Тя позволява да се запази естетиката на съществуващите инсталации, в които основно присъства черният цвят. Серията allBLACK е отличен избор за машиностроители, които търсят устройства, които са е уникални, елегантни и функционални“, допълниха от Електро Плюс.

Гамата allWHITE е разработена специално, за да задоволи естетическите изисквания в битови и търговски приложения. Устройствата са прагматични, елегантни и многофункционални, позволяващи дискретна инсталация, като същевременно повишават естетиката и запазват добавената стойност, създадена от архитекти и дизайнери. Серията, която се предлага в бял цвят (RAL 9003), намира приложение и в машиностроенето, чиято продукция е предназначена за битова или търговска среда.

„Гамата allRED е разработена, за да отговори на изискванията на противопожарните системи, където червеният цвят често е задължителен. Серията allRED (RAL 3000) допълва с класа и елегантност съществуващите пожароизвестителни инсталации, гарантирайки най-добрата функционалност и най-добрата естетика на пазара“, коментираха от Електро Плюс.

Гамата allCOLOR е разработена за стандартни приложения, в които яркостта е основен приоритет. Светлинната мощност на цветовата аларма се засилва чрез използване на LED източник със същия цвят (т.нар. технология за наслагване на цвета). Този процес позволява оптимизиране на честотите на излъчване, като се избягва филтърният ефект на прозрачното тяло. Така цветът е по-наситен от всяко друго стандартно устройство, като гарантира съответствие със спецификациите на Директивата за безопасност на машините и оборудването.

Серията устройства allCLEAR е разработена за използване в по-ярка среда, в която основният приоритет е да се даде ясен сигнал на оператора за състоянието на машината. В много ярки среди осветеността може да предизвика объркване за състоянието ON/OFF на цветното тяло. Това състояние е известно като „фантомен ефект“. Прозрачното тяло, заедно с цветен LED източник, елиминира тази възможност. Когато устройството е изключено, тялото е с бял/неутрален цвят, а когато е включено, визуалната сигнализация светва с цвета на LED източника на устройството.

Източник на снимковия материал: Електро Плюс, Sirena, freepik.com

Тагове: Sirena, алармени системи, Електро плюс, електротехника, сигурност в сградите

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Електро плюс ООД
http://www.electroplus.net/