Безопасността на пътуващите с влакове на Chicago Transit Authority е обезпечена с решения на Liebherr-Transportation Systems

12.01.2022 г.4 мин.

За предстоящите си вълнуващи проекти Либхер-Транспортейшън Системс Марица очаква своите нови технически таланти!

Liebherr-Transportation Systems ще достави резервни части за плановия, предписания и цялостния ремонт на електрохидравличните системи за контрол на нивото на превозните средства от серия 5000 на Chicago Transit Authority* (CTA). „Това включва всички части, които трябва да бъдат подменени в 714 хидравлични възли, както и в 2856 задвижващи механизми за регулиране на нивото. Доставката стартира през 2021 г. и ще бъде финализирана до началото на 2025 г. Основните ремонти на системата ще бъдат извършени в цеховете на CTA Rail Maintenance Facility в Скоки, Илинойс в САЩ от сервизния екип на CTA“, коментираха за Инженер.bg от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.

„Много сме щастливи, знаейки, че нашето постоянно високо качество и ноу-хау ще имат роля в това CTA да продължи да управлява своите превозни средства безопасно и да предлага на пътниците в градския район на Чикаго и предградията му най-високо ниво на комфорт при пътуване“, заяви г-н Волфганг Бьотхер, директор “Поддръжка в Liebherr-Transportation Systems.

Част от интригуващите проекти на немския концерн вече 18 години се реализират от сътрудниците на Либхер-Транспортейшън Системс Марица у нас. Дружеството е основен доставчик на климатично оборудване за множество мащабни проекти на европейски компании в жп транспорта, както и един от водещите работодатели в района на Пловдив.

Българската компания следва интензивен темп на растеж, а сред най-амбициозните ѝ начинания е развитието на конструкторския отдел на направлението за самолетостроене Liebherr-Aerospace в рамките на базата на Либхер-Транспортейшън Системс Марица.

Без компромис в безопасността и комфорта

Електрохидравличните системи за контрол на нивото на влаковете, които обслужват крайградски райони, са доставени от Liebherr на Bombardier Transportation за монтаж в талигите на вагоните. Системата регулира каросерията на превозното средство, така че височината на пода да съответства на тази на платформата на гарата. Активират се 4 хидравлични цилиндъра, които позиционират каросерията, докато ръбът на изхода от вагона съвпадне с височината на платформата. Това значително улеснява качването и слизането на всички пътници – особено на тези с ограничена подвижност, на пътниците с пътни чанти на колела, както и на семейства с детски колички и други аксесоари за малки деца.

За предстоящите си проекти производствената компания търси своите нови технически таланти. Отворените работни позиции в Либхер-Транспортейшън Системс Марица можете да разгледате в микросайта на компанията в Инженерингова борса.

*Chicago Transit Authority е държавна агенция в САЩ, която управлява втората по големина система за обществен транспорт в страната.

Източник на снимковия материал: Либхер-Транспортейшън Системс Марица, Liebherr, freepik.com

Тагове: HR, Liebherr, електротехника, кариера, Либхер-Транспортейшън Системс Марица, транспортна индустрия

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Транспортейшън Системс Марица ЕООД
https://www.liebherr.com/int/bg/bgr/bulgaria/about-liebherr/locations/liebherr-in-bulgaria.html