WAGO с иновативен терминал за повърхностен монтаж на компоненти

04.01.2017 г.4 мин.

WAGO, един от лидерите в производството на продукти за електротехника, електроника и решения за автоматизация, представи на пазара в края на 2016 г. своята най-нова разработка за повърхностен монтаж на компоненти върху печатни платки. „Новият терминал от серията 2065 е с височина от само 2,7 mm и покрива диапазон от напречни сечения на проводниците от 0,2 до 0,75 mm2 (AWG 24 до AWG 18)”, разказаха пред Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник.

 

Благодарение на минималните си размери и големия капацитет на свързване, иновативният терминал на WAGO позволява оптимален контакт във възможно най-малкото пространство на най-разпространените в LED-технологиите сечения и видове проводници. Компактният корпус намалява образуването на сенки, което осигурява на разработчиците допълнителна свобода при дизайна на LED-модули и оптики.


 

„Тъй като в много LED-приложения, например при използване на ниски напрежения или в затворени системи, защитата срещу случаен контакт не е от значение, минималните размери са постигнати чрез съзнателен отказ от изолиращ корпус. Разчетното номинално напрежение е резултат от съответното позициониране на еднополюсните терминали в схемата на платката, а номиналният ток е проектиран за до 9 А”, разясниха от българския офис.

 

Широк приложен обхват

Терминалът от серия 2065 е с push-in метод на свързване cage clamp, който позволява директно вкарване на едножилни проводници. За съединяването на многожилни проводници точката на присъединяване може лесно да бъде отваряна с помощта на специален инструмент за задействане, притежаващ интегриран водач за улеснено свързване.

 

В допълнение към приложението си в класически LED и chip-on-board (COB) модули, серията 2065 може да бъде използвана и при свързване на сензори,  като терминалите да служат като надеждна алтернатива на ръчното запояване на проводници.

 

 

Вариант за пестене на още повече пространство

“WAGO предлага на своите клиенти и вариант за едножилни проводници с push wire свързване. Благодарение на липсата на контур на лоста терминалите от серията са още по-тънки и могат да бъдат позиционирани навсякъде, където се използват едножилни проводници още по-близо един до друг”, коментираха от ВАГО България.

 

Разнообразие от терминали за повърхностен монтаж на компоненти

„Освен серия 2065, в допълнение със сериите 2059, 2060, 2061 и 297, WAGO предлага и широка гама от продукти за приложения с повърхностен монтаж с номинално сечение на проводниците от 0,14 mm2 до 1,5 mm2. Всички терминали се предлагат в подходяща за автоматизиран монтаж tape and reel опаковка, благодарение на което могат да бъдат напълно интегрирани в процеса на окомплектоване и обработка за повърхностен монтаж (SMT)”, заявиха в заключение от ТП ВАГО Контакттехник.

 

Повече информация за ТП ВАГО Контакттехник ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


 

Източник на снимковия материалТП ВАГО Контакттехник

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ВАГО България ООД
www.wago.com/bg