NSK обяви пазарния дебют на ново задвижване за своите Megatorque мотори с подобрена безопасност и ефективност

23.02.2021 г.3 мин.

NSK пусна на пазара подобрено задвижване за своята серия мотори PS/PN Megatorque, което осигурява по-високи нива на безопасност и ползваемост. „Новото EDD задвижващо устройство позволява взаимозаменяемост и функционална съвместимост с предишното поколение EDC задвижвания, радващо се на голямо доверие сред производителите на полупроводници и електроника с изключително надеждната си и прецизна работа. Актуализираният EDD модел на NSK е с обновена вътрешна електроника, за да осигури стабилност на веригата на производство и доставка на основни компоненти“, съобщиха за Инженер.bg от NSK България.

С EDD задвижванията NSK актуализира вътрешната електроника, за да осигури стабилност на веригата за доставки на основни компоненти.

Запазвайки същите външни размери и поддържайки съществуващите системи за управление на позиционирането, входно/изходни сигнали и вградени канали, новото EDD задвижващо устройство замества EDC изпълнението като най-оптимален вариант на NSK за стандартни конфигурации.

Сред основните предимства на EDD задвижването са още по-високите нива на безопасност. Например актуализираното конструктивно решение на съединителя предотвратява неправилен монтаж. Друго подобрение на безопасността включва използването на блокиращ механизъм, който спомага за предотвратяване на случайно разединяване (откачване) на EDD устройството и съответно разполага с нов комплект кабели.

EDD задвижванията заместват EDC изпълненията като най-оптимален вариант на NSK за стандартни конфигурации на Megatorque мотори.

„Лесната употреба също подобрява надеждността на устройствата. Например еднофазното електрозахранване вече е унифициран 100-240 VAC блок, като преди са били два модела: 200-230 и 100-115 VAC. Освен това аналоговият вход за контрол на скоростта и въртящия момент е стандартен за EDD задвижването, докато максималната входна честота на позицията на импулсната последователност е увеличена до 2 MHz (преди 1 MHz). Това позволява още по-бързо позициониране по време на високоскоростни операции в сравнение с модела EDC 100 VAC“, разясниха още от българския офис на NSK.

Друго подобрение на ползваемостта включва въвеждането на USB конектор за достъп през компютър до софтуера EDD Megaterm. Новият EDD софтуер поддържа бързодействащи осцилоскопи и техните FFT функции (бърза трансформация на Фурие). В допълнение софтуерът улеснява конфигурацията, коригирането и настройката на EDD задвижванията.

Софтуерът EDD Megaterm може да бъде изтеглен на английски език от ТУК.

Източник на снимковия материал: NSK България, NSK

Тагове: NSK, електроника, електротехника, задвижвания

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

NSK България
http://www.nskeurope.bg