MeasureOn — мобилно приложение на Bosch за лесно документиране на етажни планове, измервания, снимки и бележки

16.02.2021 г.4 мин.

Bosch MeasureOn е мултифункционално мобилно приложение, което Ви позволява да документирате и управлявате измерванията от строителни обекти. То събира цялата информация на едно място и помага за пестене на време при взимане на размери и изчисления. Осигурява висока степен на гъвкавост и дава възможност да обработвате данните си навсякъде, върху всички устройства — на строителния обект, в офиса, в движение и у дома. Приложението е особено подходящо за архитекти, бояджии, майстори и електротехници, които могат да се възползват от изчерпателната му функционалност. Bosch MeasureOn Ви позволява да увеличите производителността и ефективността на Вашата ежедневна работа.

 

„С Bosch MeasureOn чертаете подови планове, добавяте снимки и бележки и импортирате измервания от лазерен далекомер. На практика използвате безкрайно работно пространство според собствените Ви нужди, пестите време и избягвате грешки, като работите удобно и данните Ви винаги се архивират“, коментираха за Инженер.bg от Роберт Бош, направление Електроинструменти, част от структурата на технологичния лидер Bosch.

Чрез приложението всичко се свежда до едно дигиталното работно пространство с надградена ефективност, в което можете да стартирате проекта си, да скицирате етажни планове и индивидуални помещения в гъвкаво работно място, моментално да записвате измерванията си без грешки, както и да нанесете размерите на стените, включително вратите и прозорците, директно от лазерния Ви далекомер през Bluetooth.

„Благодарение на облак, Вашите данни винаги са архивирани и синхронизирани на всичките Ви устройства и лесно ще организирате Вашите проекти, ще ги документирате по-ясно и ще ги обработвате по-бързо, избягвайки грешки при въвеждане на измерванията ръчно“, обясниха още българските специалисти на Bosch.

Безгрешен трансфер на измервания 

Обикновено измерванията се записват на хартия, ръчно, с голяма доза риск от грешки. В MeasureOn обаче, разполагате със списък с измерванията, лесно трансферирани през Bluetooth, които са на разположение по всяко време, а в допълнение към тях е и интуитивен за използване интерфейс.

 

Споделяне на скици 

Етажните планове и измервания, документирани на ръка върху хартия, трудно могат да се споделят директно с колегите или други изпълнители, което води до повече бъркотия. С MeasureOn пестите време, като просто експортирате измерванията, работните пространства или отделните елементи и ги споделяте с колеги, изпълнители и клиенти. 

Оптимизиран работен процес 

Измерванията, които се записват или съхраняват на различни места (например снимки от мобилни телефони, бележници или листа) забавят оценката и офертирането. 

С MeasureOn, след създаване на етажен план и добавяне на измерванията, приложението автоматично изчислява площта на етажа, площта на стените и периметъра на стаята.

През всички устройства 

„Синхронизирайте и организирайте работния си процес като запаметените данни винаги са актуални и на разположение за използване, когато и където желаете, на всички Ваши устройства. По този начин пестите време чрез интегрирания трансфер и редовното архивиране на данни“, коментираха в заключение от Бош, направление Електроинструменти. 

Източник на снимковия материал: Bosch, Роберт Бош, направление Електроинструменти

Тагове: Bosch, Бош, направление Електроинструменти, електроизмервателна техника, събиране и пренос на данни

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти
http://www.bosch-pt.com/bg/bg