GSM кодова брава за контрол на достъпа с дистанционно управление – интелигентно решение от ЕТА-СИС

22.10.2020 г.4 мин.

Доказаната българска компания ЕТА-СИС представя на Вашето внимание GSM кодова брава, с която се осигурява достъп с код до различни обекти. „Новото и различното при нея е, че позволява промяна на кода и настройките на бравата от собственика през мобилния му телефон, като единствено той притежава пълни права да програмира и контролира достъпа до съответните обекти“, обясниха за Инженер.bg от ЕТА-СИС. Системата е особено подходяща за наемодатели,  предоставящи жилища за временно настаняване, които са отдалечени, или са в друго населено място като апартаменти, къщи за гости, вили, бунгала, хостели и др.

С GSM кодовата брава отпада необходимостта да бъдат предоставяни ключове на наемателите, нито пък има риск те да ги изгубят, а в случаите, когато собственикът работи с доверени брокери, не е необходимо да им предоставя ключ за всеки оглед, защото може еднократно да им отвори вратата със SMS. 

Кодовата брава се предлага в следната окомплектовка: 

  • GSM комуникатор в кутия със степен на защита IP55;
  • Вандалоустойчива метална клавиатура;
  • Адаптер 220/15V 0.55A;
  • GSM антена.

„Клавиатурата се монтира извън обекта, до входната врата, а кутията с GSM модула се поставя на подходящо място вътре в жилището. При набиране на актуалния код, вратата се отключва за предварително зададено от собственика време. То, както и кодът могат лесно да бъдат променяни отново със SMS от собственика“, посочиха от българското дружество. Излизането от обекта се осъществява с бутон за отваряне без код отвътре или посредством дръжката на вратата в зависимост от типа на вратата и на електромагнитната брава.

След изтичане на срока, за който е наето жилището, собственикът може дистанционно да смени кода или да го изтрие напълно. Във втория случай, нито един код не отваря вратата. „Съществува възможност и за монтаж на допълнително реле, чрез което собственикът да изключи електрозахранването на жилището, а при пристигането на нови наематели да бъде уведомен със SMS при първото използване на новия код и тогава да включи захранването“, уточниха от ЕТА СИС. 

Допълнително е възможно да се активират и системни SMS-и за състоянието на захранването, акумулатора и изправността на устройството. То може да поддържа акумулатор 1.3 Ah, който да осигури работа в авариен режим при спиране на захранването. „Консумацията на GSM кодовата брава е незначителна и периодът на аварийна работа на практика се определя от консумацията в заключено състояние на електромагнитната брава“, коментираха в заключение от ЕТА-СИС. 

Източник на снимковия материал: ЕТА-СИС, ЕТА СИС ООД, pixabay.com

Тагове: ЕТА-СИС, контрол на достъпа, сигурност в сградите, умен дом