DTS – „Цифрови преносни системи“: Модулни UPS устройства MODULYS XS на Socomec осигуряват гъвкавост в критични приложения

19.11.2020 г.5 мин.

Доказаният експерт в развоя и производството на решения за управление на захранването Socomec представя новаторско UPS решение, което прави най-новите постижения в UPS технологията със средна и висока мощност по-достъпни чрез универсална съвместимост за всички приложения. „Серията MODULYS XS е част от модулната UPS гама, която е проектирана за безотказна работа, дори при наличие на отказ в произволен модул/възел. Това осигурява висока експлоатационна готовност и надеждно резервиране на захранването в особено критични приложения“, съобщиха за Инженер.bg от DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.


Днешните критични инфраструктури трябва да бъдат гъвкави. Сред изискванията към тях са бързо внедряване и лесна надстройка както по отношение на физическия продукт, така и спрямо разширените услуги за поддръжка – като всичко това е при запазване на оптималната експлоатационна готовност на системата.

Благодарение на гъвкавата модулна конструкция, осигуряваща възможност за непрекъснато и безопасно мащабиране на мощността до 20 kW, гамата MODULYS XS е оптималното решение за непланирана модернизация на обектите или постепенно увеличение на мощността. Инсталираната мощност може да бъде увеличена до 20 kW чрез добавяне на допълнителни модули, без да се прекъсва работата на системата. Всеки модул повишава мощността с 2.5 kW или 5 kW.

MODULYS XS е решение за малки и периферни центрове за данни, офиси, компютърни мрежи, телекомуникационна и медийна инфраструктура, оборудване за малки промишлени предприятия, системи за управление и трансфер на данни в транспортни приложения.

Предимства на тази напълно модулна система са:

  • Силови модули с функция „гореща подмяна“ с автонастройка на системата по време на инсталацията;

  • Всички модули могат да се подменят, без да се превключва на външен ръчен байпас;

  • Акумулаторни модули с възможност за бърза „гореща подмяна“, които са проектирани за монтаж в един и същи UPS корпус със захранващия модул.

Концепция за постоянна актуалност

Тази концепция елиминира критичността в края на жизнения цикъл и гарантира съвместимостта на модула за повече от 20 години. Освен това тя осигурява възможност за внедряването на бъдещи модулни технологии.

„Конструкцията на UPS модулите от серията MODULYS XS e с пълно резервиране N+1, N+X. Силовите модули са напълно независими, което не позволява появата на обща точка на отказ, а изключването на модулите се извършва на реално избирателен принцип с галванично разделяне и разпределено паралелно управление“, поясниха от доказаната българска инженерингова и търговска фирма.

Подобреното удобство на експлоатацията се дължи на бързото и безопасно техническо обслужване, базирано на оперативно заменяеми модули. Устройствата се отличават с ремонтопригодност, която не изисква тяхното спиране.

„С MODULYS XS потребителите избират гъвкавост и скорост на внедряване, като същевременно поддържат оптимална експлоатационна наличност на системата. Лесната смяна на остарели модули и батерии позволява обновяването на UPS системата без никакви дейности по електрическата част, и то за много кратко време. Тази универсална съвместимост удължава живота на инсталацията с допълнителните ползи от модернизираната нова технология, която максимизира възвръщаемостта на инвестициите“, коментираха още от DTS – „Цифрови преносни системи“.

Запознайте се с техническите характеристики на модулните UPS устройства на Socomec на сайта на DTS – „Цифрови преносни системи“ ТУК.

Източник на снимковия материал: DTS – „Цифрови преносни системи“, Socomec, freepik.com

Тагове: DTS – „Цифрови Преносни Системи”, Socomec, UPS, електрозахранване, електротехника

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

DTS – Цифрови Преносни Системи ООД
http://www.dts-ups.com/