Текра: Подарете си спокойствие през деня и нощта с новото интегрирано решение за сигурност на Optex

03.06.2021 г.4 мин.

Доказаният производител на системи за сигурност Optex вече е в състояние да Ви предостави иновативен начин за надграждане на най-продаваните си 12-метрови сензори за сигнализиране и засичане при неправомерно нахлуване на чужда или частна територия до интелигентно решение, което може да управлявате от телефона си. „Чрез въвеждането на новия модул с дневна/нощна камера VXI-CMOD, с възможност за 180-градусово покритие, външните детектори VX Infinity (VXI) се превръщат в надеждно решение за външна сигурност с визуална проверка в реално време. Така чрез приложението ще получавате известия при взлом и ще имате достъп до постоянно наблюдение със звук, а също така ще разполагате и със записани кадри преди и след дадено събитие“, разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска търговска фирма Текра, която предлага решенията на Optex в България.

Серията с продукти VXI на Optex осигурява високонадеждна детекция на открито с обхват до 12 m и зрително поле от 90°. Устройствата се използват както за жилищни сгради, така и в търговски приложения за сигнализиране и засичане при неправомерно нахлуване в дворове, градини, алеи и защитени паркинги. Новият модул с камера VXI-CMOD с Wi-Fi свързаност може да бъде лесно монтиран към всички налични кабелни VXI модели (VXI-ST, AM, DAM). Така се създава единна система за визуална проверка, която може да бъде свързана към вече съществуващ алармен панел или да се използва като самостоятелно решение.

Когато сензорът открие нарушител, интегрираният към него модул с камера се активира: той записва събитието и изпраща известие до свързаните мобилни телефони на собствениците (iOS или Android). „За целта е необходимо да се използва приложението Optex Vision, чрез което до трима потребители едновременно могат да имат достъп до събитието. През отваряне на приложението собствениците разполагат с картина от VXI-CMOD на живо, както и със съхранени кадри преди (2 s) и след (28 s) събитието за проверка. Изгледът в реално време от камерния модул може да бъде достъпен по всяко време чрез Optex Vision“, поясниха още от Текра.

VXI-CMOD разполага с 180-градусов панорамен 1080P HD изглед, с вградени инфрачервени светодиоди за подобрено нощно виждане. Модулът е оборудван и с микрофон, осигурявайки звук към видеонаблюдението на живо по всяко време. Тъй като сензорите VX Infinity са базирани на смарт анализи, които различават движението на домашни любимци и всякакви метеорологични условия, известие се изпраща само при преминаването на човек или превозно средство.

„Така, благодарение на тази съвременна технология, новата система на Optex разрешава проблема с получаването на фалшиви аларми. Освен като средство за сигурност за дома и бизнеса, VXI-CMOD в комбинация с мобилното приложение е възможно да се използва и за ежедневно удобство, например да получавате нотификации при доставка до вратата или при прибиране на някой член на семейството вкъщи“, посочиха в заключение от търговската фирма.

Източник на снимковия материал: Текра, Optex

Тагове: сензори, сигурност в сградите, Текра

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Текра (Телетек) ЕООД
www.tekra.bg