Охранителни системи Eclipse на Телетек Електроникс – сигурността на жичните решения, облечена с гъвкавостта на безжичните технологии

18.05.2023 г.7 мин.

Серия Eclipse на Телетек Електроникс – когато жичните решения „срещнат“ безжичните технологии в обща сигнално-охранителна система

 

Поради своята надеждност, стабилност на работа и лекота на управление от потребителите,  жичните сигнално-охранителни системи бяха предпочитано решение сред инсталаторите в продължение на много време. През последните години обаче се наблюдава значително развитие и ръст в търсенето на решения за охрана, съчетани с безжичните технологии. „Набиращите все по-голяма популярност хибридни контролни панели успешно съвместяват професионалната работа на жичната охранителна техника с всички преимущества на гъвкавата безжична технология. Така, серията сигнално-охранителни системи Eclipse на Телетек Електроникс изцяло успява да покрие нуждите от надеждно професионално решение за охрана“, съобщиха за Инженер.bg от водещата българска производствена компания Телетек Електроникс.

Разработена с професионализъм, знания и опит в областта на сигнално-охранителната техника, трупани в продължение на над 30 години, гамата Eclipse обхваща сериите панели Eclipse 8+, Eclipse 16, Eclipse 32 и Eclipse 99. „Контролните панели Eclipse са лесни за монтаж, програмиране и управление. Всички модели поддържат няколко метода за програмиране – удобни и добре познати на инсталаторите, с помощта на клавиатури от същата гама. Програмирането на параметрите е възможно чрез 4-цифрени адреси, 3-цифрени операционни менюта и текстови менюта“, обясниха специалистите от фирмата. „Панелите могат да се конфигурират бързо и лесно и чрез специализирания софтуер за програмиране ProsTE.  Когато системната конфигурация включва разработен от Телетек Електроникс комуникационен модул, е възможно и дистанционно програмиране, благодарение на платформата за управление и мониторинг на алармени контролни панели – облачната услуга AJAX SP“, уточниха още те.

Широк набор от съвместими периферни устройства

Eclipse включва богата гама от периферни устройства, като различни модели клавиатури за управление LED, LCD и HMI, разширителни модули за зони и изходи, четци за безконтактни карти, безжични устройства с разнообразна функционалност и др.

„Всяка клавиатура от серията е напълно съвместима с всеки един панел от гамата Eclipse, предоставяйки на инсталаторите свободата да избират и конфигурират охранителната система спрямо нуждите на конкретния обект“, поясниха от Телетек Електроникс. 

Допълнителна функционалност на охранителната системата с хибридните решения

Комбинацията на жична и безжична технология носи многобройни допълнителни предимства за потребителите.

„Така например хибридните системи разширяват функциите и приложението на сигнално-охранителните инсталации. Те са оптимален избор при необходимост от допълнително разширяване на охраната в сгради с вече изградена и работеща жична система“, коментираха от доказаното производствено дружество.

Дистанционен мониторинг и управление с комуникационни модули Eclipse

Панелите Eclipse поддържат различни опции за известяване. Вграден сериен порт позволява свързване на GPRS или LAN комуникационен модул, предназначен за изпращане на съобщения към център за мониторинг чрез облачната платформа AJAX SP или по SIA-09 стандартен комуникационен протокол. „GPRS модула предоставя възможност за изпращане на SMS и гласови съобщения за събития към краен потребител и чрез наличната GSM мрежа. Освен това всеки панел е оборудван с вграден цифров телефонен комуникатор (PSTN), който може да се използва за изпращане на съобщения към център за мониторинг чрез стандартни комуникационни протоколи – CID или SIA“, заявиха от Телетек Електроникс. „Връзката към наземна комуникационна станция позволява използването и на гласов дайлер модул – Eclipse VD. Чрез него се изпращат гласови съобщения за събития към краен потребител или към център за мониторинг. Съобщенията са записани на SD карта, като системата поддържа различни езици за известяване, включително български. В допълнение, потребителят може да управлява системата и от разстояние чрез телефонно обаждане. След свързване, дайлерът насочва потребителя с гласова навигация за избор на функция, като например включване или изключване на охраната, управление на изходи и др.“, допълниха още от компанията. 

Отдалечено свързване и управление с приложението Home ProTTEct

Свързването към платформата AJAX SP на Телетек Електроникс позволява отдалечен достъп до охранителната система. „Дистанционният достъп до контролния панел е възможен както през WEB портал AJAX SP, така и посредством мобилното приложение Home ProTTEct. Потребителят може да наблюдава в реално време и от всяка точка статуса на охранителната система, да включва или изключва охраната, да преглежда настъпилите събития и дори да прави настройки в програмираната конфигурация. Home ProTTEct осигурява директен мониторинг и дистанционно управление на системата“, обясниха от утвърденото производствено дружество.

„Home ProTTEct е безплатно за изтегляне и инсталиране мобилно приложение, което поддържа работа с операционните системи Android и iOS“, допълниха още от Телетек Електроникс.

Телетек Електроникс е сред най-големите разработчици и производители на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника и технологии у нас и в Европа. Компанията не спира да се развива и разраства своята дейност. В тази връзка дружеството разширява екипа си от специалисти, предлагайки атрактивни условия за работа, отлични възможности за кариерно развитие и лична изява!

Научете повече за свободните позиции в Телетек Електроникс от микросайта ѝ в Борса.bg ТУК!

Източник на снимковия материал: Телетек Електроникс, pixabay.com

Тагове: алармени системи, мониторинг, сигурност в сградите, Телетек Електроникс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Телетек Електроникс ЕАД
www.teletek-electronics.com