Ритбул: „Свържете всички видове проводници без инструменти и без да губите време с новите проходни съединителни клеми WAGO 221 с лост“

22.02.2021 г.5 мин.

Опростено, бързо и безопасно свързване на всички видове проводници от 0.2 до 4 mm² – това са новите проходни съединителни клеми с лост от серия 221 на WAGO. Тези нови устройства комбинират всички предимства на серия 221 в един дизайн с изключително тесен профил. „Предлагайки ненадмината простота, скорост и надеждност, серията проходни свързващи клеми 221 осигурява универсално свързване и удължаване на кабели чрез лостова технология, която елиминира нуждата от използването на инструменти, като същевременно предлага гарантиран контакт на проводника. Ако се налага многополюсно свързване, WAGO предлага допълнителни адаптери, които осигуряват изцяло модулен монтаж“, съобщиха за Инжене.bg от водещата българска търговска компания Ритбул, която предлага продуктите и решенията на WAGO на пазара у нас. „Потребителите разполагат с гъвкави възможности, например с пет фиксирани полюса в един адаптер, независимо дали е със или без компенсатор на опъването, върху DIN шина с монтажно краче, монтиране с винт или лепило, монтаж с кабелни връзки или висящ монтаж“, допълниха специалистите на Ритбул.

Разработени са два варианта на проходните клеми, като и двата са с EN и UL одобрение. Едната версия има прозрачно капаче за свързване на проводници със сечение 0.2 до 4 mm² за всички стандартни приложения, а другата версия използва бял капак (предпочитан в Северна Америка) за удължаване на проводници AWG-12.

Удължаване на инсталационни кабели

Благодарение на универсалната технология на свързване и компактните си размери, проходните клеми 221 не само подобряват съществуващите инсталации, но също така позволяват реализацията на голямо разнообразие от нови приложения, като свързване на инсталационни кабели в разпределителни кутии – например за осветление в окачени тавани.

Лесно удължаване на кабелите

„Проходните свързващи клеми в серия 221 са предназначени за просто, бързо и безопасно удължаване на проводници със сечение от 0.2 до 4 mm². Това ги прави оптимално решение за свободни гъвкави кабели, например за окабеляване на високоговорители“, поясниха от фирма Ритбул.

Многополюсно и фиксирано свързване чрез адаптер

„Независимо дали ще бъдат използвани в устройства или върху DIN-шина, адаптерите за свързващите проходни клеми от серия 221 осигуряват изцяло модулен монтаж. Потребителите разполагат с гъвкави възможности, например с пет фиксирани полюса в един адаптер, независимо дали е със или без компенсатор на опъването, за монтаж върху DIN шина с монтажно краче, монтиране с винт или лепило, монтаж с кабелна връзка или висящ монтаж“, допълниха от фирма Ритбул.

Оптимално решение за свързване на тестово оборудване

Издърпайте лоста нагоре, поставете проводника и натиснете лоста обратно надолу! Клемите с тънък профил от серия 221 са универсален инструмент, който е оптимално решение за лабораторни и тестови схеми на свързване или производствени изпитателни стендове. Те не изискват използването на инструменти, като същевременно осигуряват визуално потвърждение на осъществения контакт. „Прекъсването на проводниците е също толкова бързо и лесно - повдигнете лоста, извадете проводника и спуснете лоста“, обясниха българските специалисти.


Лесен монтаж върху DIN-шина

Независимо дали става дума за шина DIN-35 или DIN-15, свързващите проходни клеми от серия 221 могат лесно да се монтират към двете шини чрез подходящия адаптер. Например, в разпределителни кутии, за разширяване на електроразпределението или за други стандартни връзки и оборудване, предназначено за монтиране на DIN-шина.

Интегриран компенсатор на опъването

„Намаляване на силата на опъване, която е оказвана върху проводниците - това е възможно чрез използване на свързващи проходни клеми от серия 221 с компенсатори на опъващата сила. Те могат да бъдат прилагани навсякъде, където кабелите трябва да бъдат защитени срещу сили на опъване и движение“, заявиха в заключение от Ритбул.

Ние, от Rittbul, продължаваме и с нашата кампания за продукти WAGO, свързана с представянето на новата ценова листа. Научете повече тук.

Източник на снимковия материал: Ритбул, WAGO

Тагове: WAGO, електротехника, клеми, Ритбул

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/