Ритбул: Селектирана гама измервателни уреди Testboy – доверени помощници на автомобилната индустрия

10.09.2021 г.8 мин.

„Дайте тези уреди, специално разработени за сектора, на автомеханик и ще си спечелите приятел за цял живот“, коментираха от Ритбул.

Обширното портфолио от измервателни уреди на доказаната немска компания Testboy включва различни тестери, които са разработени специално за приложение в автомобилния сектор. Те се радват на доверието на автомеханиците от цяла Европа и покриват и най-строгите приложни изисквания в сектора“, коментираха за читателите на Инженер.bg от водещата българска търговска компания Ритбул, която от години предлага обширното портфолио от продукти и цялостни решения на производителя на пазара у нас.

Кои са уредите Testboy, предназначени за производство и поддръжка на автомобили?

Testboy 50 – тестер за спирачна течност

„Testboy 50 е удобен измервателен уред, с който е възможно много бързо да се проверят спирачни течности DOT 4. Пет LED индикатора показват съдържанието на вода в течности на гликолова основа. Спирачната течност представлява хигроскопичен флуид, който абсорбира вода от влажността на въздуха. Това прави уреда подходящ за бърза проверка при приемане на автомобили за ремонт в автосервизи“, поясниха от Ритбул.

Американският стандарт 116 (DOT) определя минималните изисквания към течностите на гликолова основа (DOT 3, DOT 4, DOT 5.1) и спирачна течност на силиконова основа (DOT 5).

Предимства на Testboy 50:

 • Проверки на спирачни течности DOT 4;

 • Измервателни сонди с подсветка;

 • Дълъг експлоатационен живот, устойчивост на киселини и основи.

 

Testboy 65 – автомобилен мултиметър с измерване на температура

Testboy 65 е особено подходящ за приложение в автомобилната индустрия и в автосервизите. В допълнение към стандартните функции на мултиметрите, като лесно мониториране на скоростта и работния цикъл на затварящия ъгъл, Testboy 65 позволява и измерване на температура от -40 °C до 1000 °C. „Сравнително ниската цена на Testboy 65 и широкият му диапазон на приложение го превръщат във фаворит сред домашните майстори, които ревностно поддържат автомобилите си. Изключително здрав и лесен за работа, той е отличен измервателен уред за ежедневна употреба“, допълниха от Ритбул.

Предимства на Testboy 65:

 • Измерване на скоростта;

 • Измерване на ъгъла на затваряне на вентила (точка на запалване);

 • Измерване на работния цикъл;

 • LCD с автоматична фонова подсветка;

 • Функция за задържане на показанията.

Testboy 70 – тестер за измерване дебелината на покрития със сменяем чувствителен елемент

Тестерът за измерване дебелината на покрития Testboy 70 е издръжлив, устойчив срещу пръски, високопрецизен измервателен уред, който е в състояние да измери всички немагнитни покрития върху стомана или желязо, например бои, емайл, хром, мед, цинк и др. Благодарение на сменяемия си чувствителен елемент Testboy 70 позволява измерване на всички изолационни покрития върху немагнитни метални основи, сред които алуминий, мед или месинг. Измерването на дебелината на покритието е основен етап от много приложения, включително поцинковане и нанасяне на покрития.

Предимства на Testboy 70:

 • Голям LCD дисплей;

 • Сменяем чувствителен елемент за измерване на покрития върху магнитни и немагнитни метални основи.

 

Testboy 72 – тестер за измерване дебелината на покрития с комбиниран чувствителен елемент

„Дайте този уред на майстор автомеханик и ще си спечелите приятел за цял живот“, коментираха от Ритбул. Тестерът за дебелина на покритието Testboy 72 използва комбиниран чувствителен елемент за извършване на надеждни измервания на всички видове изолационни покрития върху магнитни и немагнитни метални основи. Тестерът може да се самокалибрира с помощта на мострени покрития. Уредът има вградената памет за измерените стойности и съхранява последните десет от тях. Възможността за настройка на дисплея означава, че измерванията могат да се извършват и при най-трудните експлоатационни условия.

Предимства на Testboy 72:

 • Комбиниран чувствителен елемент за магнитни и немагнитни основи;

 • Памет с измерените стойности;

 • Възможност за настройка на дисплея.

Testboy 74 – тестер за измерване дебелината на покрития с LED дисплей

Със своя контрастен LED дисплей, тестерът за дебелина на покрития Testboy 74 позволява бързо и лесно да се проверяват всички немагнитни покрития като бои, емайл, хром, мед, цинк и др. върху стомана или желязо. „Той е особено подходящ за използване в автосервизи за извършване на бързи проверки на превозни средства за повреди в резултат на предишни инциденти“, поясниха експертите от Ритбул.

Предимства на Testboy 74:

 • LED дисплей с ясни показания;

 • Бързи и неусложнени проверки.

Testboy 75 – тестер за измерване дебелината на различни материали

Тестерът за измерване дебелина на материали Testboy 75 е предназначен за установяване дебелината на материали като метали, пластмаси и стъкло. С помощта на ултразвуков сензор инструментът може точно да определи дебелината на стомана, алуминий, мед, месинг, кварцово стъкло, PVC, цинк, чугун, полиетилен и сив чугун. Възможността за настройка на резонансната честота позволява да се измерват различни материали. „Простото и безопасно боравене с уреда и високата прецизност на Testboy 75 обяснява предпочитанията на потребителите към него. Той е подходящ за много приложения с цел осигуряване на качеството в автомобилостроенето и промишлеността“, допълниха от българската компания.

Измерването на дебелината на материали с помощта на тестер имат важно значение в производство и изпитването на материали. Дебелината на акустично проводимите материали може да бъде измерена с помощта на ултразвуков тест. Възможно е, също така, да се установят вътрешни и външни дефекти на материали и кухи изделия, които трябва да отговарят на определени изисквания.

Предимства на Testboy 75:

 • Голям диапазон на измерване;

 • Висока степен на прецизност на измерването;

 • Настройка на резонансните честоти.

Testboy Car Tester – тестер на напрежение

„Testboy Car Tester е отличен уред за отстраняване на неизправности във вериги от 3 до 48 V DC в леките автомобили и всички други транспортни средства. Четири LED индикатора показват напрежението и полярността. Вграденият инструмент за перфориране улеснява тестването на вериги, а назъбените щипки решават проблемите със заземяването“, коментираха още от Ритбул.

Предимства на Testboy Car Tester:

 • Индикатор за полярност;

 • Интегриран перфориращ инструмент.

Източник на снимковия материал: Ритбул, Testboy

Тагове: автомобилостроене, електроизмервателна техника, електротехника, Ритбул

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/