Ритал: Новият чилър VX25 TopTherm на Rittal – „спасителен пояс“ за охлаждането на индустриалните процеси и оборудване

06.08.2022 г.4 мин.

Всички харесваме топлината, когато лежим на плажа и се изтягаме под лъчите на слънцето. Но топлината може да бъде проблем за промишлените процеси, оборудване и машини. А какво бихте казали за Вашия бизнес? Напълно сигурни ли сте, че никоя от Вашите инсталации и машини не е подложена на прекомерно нагряване? Можете ли да си позволите прекъсване на производството? Със сигурност не. „Rittal Ви предлага новото си решение, което ще Ви осигури спокойствие – чилъра VX25 TopTherm. Вградените във VX25 TopTherm като стандарт функции за безопасност (преливни вентили, сензори на потока и мониторинг на нивото), както и NTC сензор за контрол на температурата на околната среда, превръщат чилъра в надеждно средство за избягване на повреди в оборудването“, коментираха за Инженер.bg от Ритал ЕООД.

Прецизността изисква „хладнокръвие“, като в преносен смисъл думата не се отнася само за хората. Машините също се нуждаят от прецизен контрол на температурата на охлаждане за постигане на прецизна металообработка. Новите чилъри Rittal TopTherm с корпус от системата VX25 заемат възможно най-малкия подов отпечатък, осигурявайки гъвкавост, компактност, свързаност и лесна експлоатация.

Охлаждането на течни флуиди е едно от основните изисквания за безпроблемна работа в много индустриални производствени процеси. Металообработващите машини трябва да имат строг температурен контрол за постигането на прецизна обработка на металните детайли. „Новите чилъри Rittal TopTherm с корпус от системата VX25 съчетават това с компактни размери. Версията с номинална мощност 20 kW, например, заема само 0.48 m2, като това е с 34% по-малко от конвенционалните изисквания за пространство. Новата технология на вентилаторите, софтуерната оптимизация и усъвършенстваните топлообменници намаляват емисиите на CO2 с до 35%, а благодарение на микроканалната технология осигуряват пълна мощност с 55% по-малко хладилен агент“, поясниха българските специалисти.

По-голяма прецизност и по-висока експлоатационна готовност

Новите чилъри се предлагат в четири класа на мощността от 8 до 20 kW. Контролът на температурата със стандартен хистерезис от само ± 1 K осигурява висока точност на обработката. Функции за безопасност, като преливни вентили, сензори за контрол на потока, мониторинг на нивото на запълване и електронни регулатори гарантират високата експлоатационна готовност на системата. Освен това чилърите VX25 са оборудвани с интегриран Ethernet интерфейс (дистанционен мониторинг), който позволява бърза и лесна за потребителя конфигурация, както и параметризиране и запис на температурата. Свързването към системи за управление от по-високо ниво (MIS/SPS) гарантира максимална надеждност на процеса. „Конфигурирането и въвеждането в експлоатация е бързо, удобно и не изисква програмиране, благодарение на интегрирания уеб-сървър. Това означава, че новите чилъри VX25 са готови за Индустрия 4.0“, допълниха от Ритал.

Чилърите VX25 TopTherm се доставят директно от склад стандартно с вградени функции за надежден процес на охлаждане. Изпълнението с две честоти на захранването 50/60 Hz позволява на устройствата да се използват навсякъде по света. Допълнителни предимства за потребителите са глобалната наличност на оригинални резервни части и изборът на персонализирани договори за обслужване.

Източник на снимковия материал: Ритал, Rittal

Тагове: Rittal, климатична система, охлаждане, Ритал, чилъри

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритал ЕООД
http://www.rittal.bg/index.html