Монди Стамболийски „ръка за ръка“ с новото поколение инженери: компанията се гордее със своите стипендианти

17.05.2023 г.4 мин.

По повод 70-годишнината от старта на производството на целулоза и хартия в град Стамболийски, в края на 2022 г. Монди постави началото на своята първа стипендиантска програма, от която вече са част няколко студенти. Компанията е сред лидерите в производството на хартия и опаковки не само в България, но и на световно ниво, а развитието на следващите поколения технически специалисти от дружество приемат за своя цел с най-голяма важност. Стъпка към нейното постигане е именно стипендиантската програма, която вече има своите одобрени избранници, разказаха от дружеството пред Инженер.bg.

Стипендиантската програма на Монди Стамболийски е нова инициатива, която компанията добави като израз на непрестанните си усилия за положителна промяна и активно подпомагане на обществото, в което живеем. Към днешна дата седем студенти от различни инженерни дисциплини вече получават стипендии от производителя на хартия и целулоза. „Подкрепата на студенти в технически специалности, чрез стипендии, е кауза за нас, която носи редица ползи както за участниците, така и за обществото като цяло", коментира Александер Криклер, изпълнителен директор на Монди Стамболийски, по повод инициативата.

Освен ценна финансова подкрепа за студентите, стипендиантската програма е възможност за изграждане на взаимоотношения между Монди Стамболийски и талантливите млади хора. Не на последно място, организирането на такава програма е израз на ценностите на компанията, върху които пада основният ѝ фокус и които служат за неин двигател.

Първите седем стипендианти на Монди Стамболийски изучават различни инженерни дисциплини в областта на биотехнологиите, софтуерното инженерство и телекомуникациите в различни университети от цялата страна, сред които са Технически университет – София, Химикотехнологичен и металургичен университет – София и Университет по хранителни технологии – Пловдив.

В началото на програмата всички избрани младежи имаха възможност да посетят Монди Стамболийски, където разгледаха базата, видяха отблизо множеството процеси, свързани с производството на целулоза и хартия, и разговаряха с ръководния екип, като споделиха и обсъдиха своите професионални планове и мечти.

„Монди Стамболийски ще продължи да насърчава младежите, избрали инженерните науки за своя професионална реализация. Силно вярваме, че първите ни стипендианти са амбициозни млади специалисти, които ще се развият успешно в областите, които са почувствали за свои, и един ден ще допринасят за по-добрия свят, към който дружеството ни се стреми“, категорични са от дружеството.

Освен стипендиантската програма, Монди Стамболийски предоставя на студентите и наскоро завършилите опция да продължат да развиват потенциала си, взимайки участие и в платената стажантска програма на компанията. Ставайки част от екипа на производителя, в продължение на 2 месеца, стажантите имат възможност да работят във високотехнологична работна среда, което ще им помогне да изградят професионална увереност и самочувствие. По време на практиката младежите израстват както професионално, така и личностно с помощта на специалистите от екипа на дружеството, които ги напътстват през цялото време.

Освен да разширят своите теоретични и практически знания, стажантите ще имат и реална възможност да допринесат за усилията на Монди Стамболийски в създаването на позитивен и устойчив свят, както и да се почувстват по-ориентирани в избирането на кариерен път впоследствие.

Ако искате да станете част от Монди Стамболийски, вижте актуалните работни и стажантски позиции в микросайта на компанията в Инженерна борса!

Източник на снимковия материал: Монди Стамболийски

Тагове: HR, Mondi Group, кариера, Монди Стамболийски, образование, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Монди Стамболийски ЕАД
https://www.mondigroup.com