КМТ Сервиз: Gossen Metrawatt разшири серията дигитални мултиметри TRMS с рентабилния модел METRAHIT IM TECH BT

21.09.2022 г.5 мин.

Компанията Gossen Metrawatt е производител на професионално електроизмервателно оборудване с над 100-годишна история. Като световен лидер в областта на електроизмервателната техника, основна задача на компанията е производството и разработването на висококачествени измервателни уреди както по отношение на техните технически характеристики, така и като качество и безопасност на работа. „С пускането на пазара на мултиметрите METRAHIT IM TECH BT, компанията Gossen Metrawatt допълни своята серия цифрови мултиметри TRMS от най-ново поколение. Универсалните измервателни уреди METRAHIT IM, които не зависят от мрежовото захранване, се доставят с патентована бързосменяема акумулаторна батерия и са единствените ръчни уреди на пазара, които интегрират в себе си четирипроводна функция за измерване на съпротивление в милиомовия диапазон с резолюция до 1 µΩ“, информираха за Инженер.bg от доказаната българска търговска и инженерингова фирма КМТ Сервиз, която предлага тестовото оборудване на Gossen Metrawatt в България.

Новият модел IM TECH BT, който е специално разработен за използване в промишлени производствени и изпитвателни зони, както и за обслужване на полеви устройства, покрива широк спектър от тестове. „Този рентабилен уред с основание може да се определи като оптимално решение за поддръжка, обслужване и диагностика на електрически машини и задвижвания, както и на системи в автомобилната промишленост, енергетиката и автоматизацията. Измерването на стойности в милиомовия диапазон с регулируем ток на измерване от 200 mA или 1 A дава възможност за прецизно определяне дори на минимални контактни съпротивления в заварени и занитени съединения, например върху външни обшивки на самолети, и прецизно измерване на еквипотенциалното свързване на хибридни и електрически превозни средства в съответствие с изискванията на UN ECE R100 с 200 mA.

Нов TRMS мултиметър METRAHIT IM TECH BT с интегрирано измерване на съпротивление в милиомовия диапазон и патентована бързосменяема акумулаторна батерия.

Калибрираният по DAkkS мултиметър отговаря на измервателна категория 1000 V CAT III. Неговият функционален обхват включва също TRMS измервания за ток и напрежение до 10 kHz или 100 kHz, както и прецизни температурни измервания със съпротивителни RTD сензори и термодвойки от тип K. Допълнителните функции включват измерване на капацитет, измерване на директен и индиректен ток с амперклещи, тестване на диоди с постоянен ток и бързо тестване за непрекъснатост на веригата с акустична сигнализация за откриване на къси съединения и прекъсвания. Потребителите могат да активират нискочестотен филтър 1 kHz за откриване на опасни напрежения, например на кабели с паразитни външни честотни сигнали. Различните измервателни функции се избират лесно и безопасно чрез въртящ се ключ. Тестовите последователности, настройките за измерване и резултатите ясно се визуализират върху 3,5'' TFT цветен дисплей с добра четливост дори при ярка светлина. „Интегрираният регистратор на данни с часовник за реално време записва до 300 000 измерени стойности, които могат да бъдат предадени директно към софтуер чрез функцията push/print. Комуникацията за преноса на данните се осъществява посредством вграден Bluetooth интерфейс”, поясниха от КМТ Сервиз.

„Мултиметърът METRAHIT IM TECH BT е със степен на защита срещу прах и водни пръски IP52. Уредът се доставя със защитно гумено покритие, твърд калъф, литиевойонна батерия, USB зарядно устройство, безопасни измервателни кабели, щипки за измерване, DAkkS сертификат за калибриране, кратки инструкции за експлоатация и лиценз IZYTRONIQ Business starter”, допълниха още българските специалисти.

Източник на снимковия материал: КМТ Сервиз, Gossen Metrawatt

Тагове: Gossen Metrawatt, заваряване, КМТ Сервиз, контролно-измервателна апаратура, термосъпротивления

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

КМТ Сервиз ЕООД
https://kmtservice.bg/