Клемите TOPJOB S на WAGO вече и с най-интуитивния начин за кабелно свързване

11.03.2019 г.7 мин.

Универсалните редови клеми TOPJOB S на WAGO предлагат много повече от надеждно електрическо свързване за различни промишлени условия и съвременни сградни системи. „TOPJOB S клемите за монтаж върху шина имат множество предимства. В зависимост от условията, те осигуряват вече няколко различни варианта за оптимално свързване: чрез лост, бутон или монтажен отвор“, съобщиха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник, представителство на немския производител у нас.През 2018 г. WAGO разшири гамата клеми TOPJOB® S с два нови метода на свързване: чрез лост и чрез бутон. Тези варианти допълват съществуващото изпълнение редови клеми с обикновени монтажни отвори за отвертка.


WAGO редови клеми TOPJOB S с лост


Издърпайте лоста нагоре, вкарайте проводника и освободете лоста: тази оригинална и проста технология, която направи серията клеми за бърза връзка 221 на WAGO толкова популярна, сега вече е и универсално решение за редовите клеми TOPJOB S за монтаж върху DIN-шина. Това означава, че проводниците могат да бъдат лесно ръчно присъединявани и отстранявани, дори и в контролното табло, без да се налага използването на инструменти. Новият метод за свързване е голямо удобство за потребителите, особено при монтажни работи на открито. Повдигнатият лост маркира ясно точката на електрическото свързване и освобождава ръцете на техника при свързване на проводници, дори с голямо напречно сечение. Първоначално клемите с лостове ще се предлагат с номинални напречни сечения 2.5 mm2 (14 AWG), 6 mm2 (10 AWG) и 16 mm2 (8 AWG). Наличните изпълнения са варианти за 2 или 3 проводника. Полевата страна е снабдена с лост, а за вътрешното свързване има бутон или отвор за отвертка.


„Клемите с лостове на WAGO са подходящи за всички видове проводници, включително едножични, многожични или тънкожични. Както и доказаната версия TOPJOB S с отвор за отвертка, новите клеми с лост също са с технологията за свързване чрез просто натискане от тип „push-in“. Това позволява освен твърди проводници, и гъвкави проводници с кербовани накрайници със сечения от 0.75 mm2 (18 AWG) да се свързват безинструментно към устройствата“, поясниха от българския офис на WAGO. При странично свързване на проводника, клемите с лостове дават възможност за лесно присъединяване на големи и трудни за огъване проводници.

 


Предимства на клемите с лостове:

 - Лесно и интуитивно ръчно свързване и отстраняване на проводниците;

 - Конструкцията на лоста гарантира, че свързващото устройство е или отворено, или затворено;

 - Лесно свързване на трудно огъващи се проводници чрез странично присъединяване;

 - Номинални напречни сечения: 2.5 mm2 (14 AWG), 6 mm2 (10 AWG) и 16 mm2 (8 AWG);

 - Изпълнения за 2 и 3 проводника.Редови клеми WAGO TOPJOB S с бутон


Новите редови клеми WAGO TOPJOB S с бутон могат да бъдат отваряни с какъвто и да е инструмент. Оранжевият цвят на бутона позволява ясно и бързо да се различи изпълнителния механизъм на свързването от входното място на проводника. Новите редови клеми с бутони се предлагат за проводници с напречно сечение от 0.14 до 25 mm² (22-4 AWG). Наличните изпълнения са за 2, 3 и дори 4 проводника.

 

Редови клеми WAGO TOPJOB S със стандартен монтажен отвор за отвертка


Клемите TOPJOB S с монтажен отвор позволяват удобно свързване чрез стандартен инструмент. Използван за свързването на гъвкави тънкожични проводници, той остава в монтажния отвор, докато не се осъществи връзката. Мястото на свързване е в отворено положение, което освобождава ръцете на техниците за подготвителните операции по окабеляването. Инструментът в отвора маркира точното място на свързване.


Три варианта – една продуктова гама


Потребителите могат да избират от трите типа свързване: с лост, бутон или стандартен монтажен отвор. Широката и разнообразна гама от клемни блокове за монтиране върху шина осигурява изключително надеждни електрически връзки в различни промишлени приложения и сградни инсталации. Серията редови клеми TOPJOB S на WAGO предлага множество предимства, включително:

  •  - Оптимален вариант за свързване в зависимост от приложението: лост, бутон и монтажен отвор;

  •  - Всички варианти имат предвидени тестови отвори и са с технология CAGE CLAMP – универсална технология за свързване на всички видове проводници;

  •  - Бързо кабелно свързване чрез „push-in“ клеми на едножични, многожични и проводници с накрайници;

  •  - Гамата мултифункционални джъмпери предлага правилното решение за всякакви задачи;

  •  - Бързо и рентабилно етикетиране със системата за маркиране на WAGO, благодарение на еднаквия профил;

  •  - Универсалност: система от клемни блокове с монтаж върху една шина за почти всяко приложение в световен мащаб.


Повече информация за ТП ВАГО Контакттехник, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: ТП ВАГО Контакттехник, WAGO

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ВАГО България ООД
www.wago.com/bg