Инвестиции в ЧЕЗ с цел повишаване сигурността на електро услугите в област Монтана

16.07.2018 г.4 мин.

ЧЕЗ Разпределение България АД инвестира в сигурността на електрозахранването в населените места от област Монтана. Компанията, която вече положи мрежи за ниско и високо напрежение и нови трансформатори в региона, сега започва монтаж на дистанционни електромери и изолация на въздушни електропроводи, информираха за Инженер.bg от ЧЕЗ.През 2017 г. ЧЕЗ Разпределение България АД реконструира мрежи за ниско напрежение за 1.9 млн. лева, като подобри качеството на електрозахранването във всички общини в област Монтана. „Най-мащабно бе подновяването на електро мрежата в Берковица, Вършец, Георги Дамяново, Брусарци, Якимово, Лом, Вълчедръм, както и в селата от община Монтана – Николово, Крапчене, Стубел, и в селата от община Бойчиновци – Ерден, Охрид и Громшин“, заявиха от електроразпределителното дружество. „Градовете Монтана, Берковица, Чипровци, Лом и Брусарци получиха от ЧЕЗ нови трансформатори за 132 хил. лв. Общините Монтана, Берковица, Чипровци, Лом, Брусарци, Якимово и Вълчедръм вече имат изградени мрежи средно напрежение за 790 хил. лв., с подобрена сигурност на електрозахранването“, допълниха те.


До края на 2018 г. ЧЕЗ Разпределение планира да отдели специално внимание на сигурността на електрозахранването в област Монтана с монтирането на дистанционни електромери. „Инсталирането на дистанционните електромери вече стартира в гр. Лом, а инвестицията е в размер на 1.6 млн. лв. Други значими обекти за 2018 г. са подмяната на изолации на въздушни електропроводи в гр. Брусарци и в селата Мартиново, Смирненски, Буковец и Одровци. В с. Комощица, общ. Якимово, ще се извърши цялостна реконструкция на мрежата за ниско напрежение“, поясниха от фирмата.Вниманието към човешките ресурси в компанията


определя и активността й в подкрепа на образованието. Философията, която споделят от ЧЕЗ, е, че „високото качество на средните и висшите училища е път към една стабилна индустрия с много потенциал“. „Ние предлагаме на младите специалисти стипендиантска и стажантска програма”, споделят от компанията. ЧЕЗ Академия пък е специално насочена към професионалната подготовка на студентите от техническите висши учебни заведения. Международният енергиен холдинг полага всички усилия да инвестира и в своите служители, което му донася редица отличия, например Националния златен приз „Човешки ресурси 2014“.


Повече информация за ЧЕЗ България ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ЧЕЗ България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЧЕЗ България ЕАД
http://www.cez.bg/