Електро Плюс: Безопасната и здравословна работна среда е основен принцип за Sirena при разработване на нови продукти и решения

18.05.2023 г.4 мин.

Международната организация на труда съобщава, че всяка година статистиката регистрира 270 млн. трудови злополуки и 160 млн. професионални заболявания, а загубите, от трудови травми, смъртни случаи и професионални болести възлизат на над 4% от световния брутен вътрешен продукт. „Sirena е пряко ангажирана с този проблем, за което свидетелстват нейните продукти. Новите разработки, сред които сериите Lumina, SOS Light и Indigo, са само част от решенията, предназначени да направят работната среда по-безопасна и по-здравословна“, информираха за Инженер.bg от водещата търговска фирма Електро Плюс, която предлага изделията на италианския производител Sirena в България.

Серията Lumina защитава надеждно операторите

Sirena разработи серията Lumina в качеството на лична защита на операторите. Мобилното защитно устройство е предназначено да ги направи видими във всяка ситуация, докато изпълняват задълженията си. Устройствата Lumina са със степен на защита IP67, който им осигурява устойчивост срещу проникване на вода и прах. Дори в условия на дъжд, сняг и неблагоприятни експлоатационни условия Lumina запазва винаги своята осветителна способност”, поясниха от Електро Плюс.

Освен компактен дизайн и здрава конструкция от полиамид, Lumina разполага с 12 мощни светодиода, които осигуряват пълно осветление на 360°. Благодарение на 4-те удобни бутона е възможно да се контролира изключването на светлината във всяка посока, за да се избегне заслепяване на други хора от устройството. Освен това специалната поликарбонатна леща е проектирана да предотвратява заслепяването дори на тези, които стоят непосредствено пред носеното устройство.

„Lumina се предлага със светодиоди с различни цветове в зависимост от крайната употреба на продукта. Чрез натискане на централния бутон няколко пъти, можете да избирате желания светлинен ефект или да използвате специалната функция на фенерче, което ще осветява само една посока с бял светлинен лъч“, заявиха от Електро Плюс. Мощният магнит, разположен в основата, позволява лесно поставяне върху всякакви магнитни повърхности, а два различни държача (предлагани по избор) дават възможност за закрепване върху облекло и униформи.

LED светлинен източник SOS Light

Новото визуално сигнално устройство SOS Light представлява подвижен LED светлинен източник, който е лесен за поставяне и сваляне върху метални повърхности. Той е оборудван с батерия, която може да се презарежда чрез USB кабел от тип C.

„Благодарение на ефекта на мигащата светлина, SOS Light осигурява по-голяма видимост от класическите светлинни сигнални устройства, използвани с цел техническа поддръжка и знаци за безопасност“, коментираха от Електро Плюс.

Визуална сигнализация за траекторията на движение Indigo Red

Системата за визуално предупреждение за траектория на движение Indigo Red е проектирана да подобри безопасността при операции с мотокар чрез проектиране на предупредителна светлина във формата на червена зона, която е предназначена да предпази пешеходците.

„Решението за визуално предупреждение на траекторията на движение Indigo 2.0 е проектирано да подобри безопасността при работа с мотокари. То осветява голяма синя зона върху земята, на няколко метра напред по посока на движението“, допълниха още специалистите от Електро Плюс.

Източник на снимковия материал: Електро Плюс, Sirena

Тагове: Sirena, безопасност, Електро плюс, охрана на труда, сигурност

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Електро плюс ООД
www.electroplus.net