Търсите сигурност? Запознайте се с новата серия гранични прекъсвачи JUMPFLEX на WAGO

26.08.2015 г.3 мин.

Утвърденият немски производител WAGO Kontakttechnik разшири гамата си от гранични изключватели JUMPFLEX, съобщиха за Инженер.bg от ВАГО България. В допълнение към предлаганите досега гранични изключватели за аналогови сигнали, WAGO вече предлага и гранични прекъсвачи RTD за резистивни датчици за температура и потенциометри, както и гранични прекъсвачи TC за термоелементи за мониторинг и измерване на състояния на сигнала.

 


„Наличните досега гранични прекъсвачи за аналогови сигнали (857-531) даваха възможност само да се наблюдават стандартни аналогови сигнали и да се регистрират сигнални състояния, чийто предварително зададен праг на превключване е бил надхвърлен”, поясниха от ВАГО България. С новият граничен изключвател RTD (2857-0533) вече могат да се наблюдават резистивни температурни сензори и потенциометри, както и да се отчитат сигнални състояния от до два прага на превключване. „Новият граничен изключвател може да се използва и за термоелементи за наблюдение и докладване на сигнални състояния от до два прага на превключване за ТС сензори”, уточниха от ВАГО България.

 


Граничните прекъсвачи JUMPFLEX предлагат редица предимства като възможност за последователно свързване за сериите 857 и 2857; възможност за използване на щепселна техника на свързване при серията 2857; гъвкави възможности за конфигуриране и на двете серии 857 и 2857; симулация на входното и изходно поведение чрез дисплея за конфигуриране.

 


Всички гранични изключватели разполагат с цифров изход за сигнализация, както и с реле със затварящ или превключващ контакт, които реагират при достигане на предварително конфигурираните граници на диапазона на измерване. Както граничният изключвател TC, така и граничният изключвател RTD могат да бъдат настройвани с помощта на софтуерен филтър, който позволява да се избират и задават цикли на измерването. Освен това, софтуерът може да се използва и за симулиране на входното или изходното поведение чрез дисплея за конфигуриране, както и извършване на пробно пускане на инсталацията. В допълнение, граничните прекъсвачи от серията 2857 предлагат безопасно трипътно разделяне, с тестово напрежение 4 kV, в съответствие с DIN EN 61140.


 

Източник на снимковия материал: ВАГО България, WAGO Kontakttechnik

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ВАГО България ООД
www.wago.com/bg