Вайд-Бул: Отпечатвайте с творчески размах по-големи и по-добре видими етикети за маркировка с Bluetooth принтерите M511 на Brady

09.07.2024 г.7 мин.

Принтерите на етикети с Bluetooth комуникация на Brady опростяват и ускоряват работните процеси, осигурявайки бърз достъп до необходимите файлове и по-голяма бързина на отпечатване. Те представляват безжични устройства с висока степен на удобство при използване. Освен това Bluetooth принтерите за етикети на Brady позволяват сканирането и проследяването на данни, което е стандартно изискване в повечето индустриални отрасли. „Принтерите Brady позволяват създаването както на персонализирани етикети, така и на шаблонни етикети, които се отпечатват върху широк набор от висококачествени материали за различни приложения, включително маркировка на електрическо и телекомуникационно оборудване, системи за обработка и пренос на данни, лаборатории, при инспекции и ремонт и др.“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска търговска фирма за промишлена електроапаратура и автоматизация Вайд-Бул, която предлага устройствата за маркиране и принтиране с марката Brady на българския пазар.

Принтерите M511 са универсални, компактни термотрансферни принтери на етикети за широк спектър от задачи, свързани с маркировката. „Принтерът се използва в промишлени условия, в лаборатории, в офиса и у дома. С помощта на принтера M511 потребителят може да създаде необходимия дизайн и да отпечатва етикетите в движение или от компютър. Освен това с негова помощ е възможно да се споделят файлове, да се импортират данни и да се свързват до пет потребителя едновременно. Той е оптимално решение за отпечатване на по-големи етикети с ширина до 38 mm при по-малко отпадъчни материали – текстът, графиката и бар кодовете са от край до край“, информираха от Вайд-Бул.

Устройствата позволяват по-дълъг период на автономна работа, благодарение на вградената Li-Ion батерия. Тя осигурява над 8 часа работа за отпечатване на до 1000 етикета с едно зареждане. Устройствата издържат на падане от височина 1.8 m и удари със сила до 115 kg, като са устойчиви срещу проникване на пясък и прах (MIL-STD-810G).

Комуникацията Bluetooth 5.0 (обхват до 20 m) позволява да отпечатвате навсякъде, осигурявайки възможност за свързване на до пет потребителя едновременно. Създаването на етикети на телефон/таблет е възможно с помощта на приложението Express Labels посредством Bluetooth комуникация или на компютър със софтуера WorkStation на Brady. „M511 спестява време и място. Той разполага с автоматичен нож за отрязване на етикетите и печата както изправен, така и на една страна. Създаването на етикет става само с едно докосване. Мобилното приложение Express Labels осигурява безпроблемна работа и максимална ефективност“, категорични са от Вайд-Бул.

Клиенти на Brady са тествали M511 в производствени условия и са напълно удовлетворени от негова функционалност. „Свързването на до пет устройства наведнъж е наистина полезно. Гумените ръбове са чудесни за работни пространства с бетонни подове. Това устройство изглежда достатъчно солидно, като в същото време е и преносимо, което никак не е маловажно. Всичко, което сме получили досега от Brady, е наистина надеждно“, коментира  г-н Брандън от Dedicated Systems. „Свързването на M511 към лаптоп, за да създавате етикети с Brady Workstation, е огромно предимство. Използвал съм го и по двата начина – с приложението и чрез Brady Workstation. Друго важно предимство на M511 е по-широката лента за залепянето на етикетите, което за нас е от огромно значение“, споделя г-н Тод от Total Electronics Contracting.

Предимства на портативния принтер M511 на Brady:

 • Работа със свободни ръце. Разполага с автоматичен нож за етикети, който реже и държи етикета, докато стане готов за поставяне;
 • Печат с висока разделителна способност и по-малко отпадъци. Отпечатва ясен, четлив текст с резолюция 300 dpi, както и изображения, баркодове и графики от край до край;
 • Допълнителна защита. Касетата с етикети е защитена срещу попадане на прах;
 • По-голяма издръжливост. Издържа на падане от височина 1.8 m и удари със сила до 115 kg;
 • По-дълъг експлоатационен живот благодарение на вградената Li-Ion батерия;
 • Над 8 часа работа. Отпечатва до 1000 етикета с едно зареждане;
 • Отпечатва навсякъде. Комуникацията Bluetooth 5.0 (обхват 20 m) позволява свързване на до 5 потребителя едновременно;
 • Оптимизиран принтер за отпечатване на по-големи етикети. Отпечатва етикети с ширина до 38 mm;
 • Зареждане и свързване. USB порт за зареждане на принтера в превозно средство или през лаптоп. Възможност за свързване със софтуер за създаване на етикети.

Маркировка на кабели и електрически компоненти:

 • Идентификация на кабели, компоненти и електрическо оборудване;
 • Повече информация върху етикета с печат от край до край;
 • Използване само на един принтер за различни маркировки.

Лабораторна маркировка:

 • Флакони, епруветки, предметни стъкла, оборудване и проби;
 • Проследяване на данните с помощта на баркод;
 • Повече отпечатани етикети с компактния принтер M511.

Лийн работни места по системата 5S, отпечатване на предупредителни етикети за безопасност:

 • Етикети с предупреждения;
 • Печат на етикети с голям шрифт;
 • По-добра информираност по отношение на мерките за безопасност, повишено внимание и спазване на определени изисквания.

Източник на снимковия материал: Вайд-Бул, Brady

Тагове: Вайд-Бул, етикетен принтер, етикетиране, индустрия, маркиране, мобилно приложение, телекомуникации

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Вайд-Бул ООД
http://weidbul.com