АС-ДС: Софтстартерите от серии PSR, PSRC, PSE и PSTX на ABB са важна част от надеждните решения за плавен пуск на двигателите

25.10.2023 г.5 мин.

Променливотоковите двигатели с постоянни обороти са широко използвани в индустрията за задвижване на вентилатори, помпи, конвейери и много други машини. Те са надеждно и здраво оборудване, което има и някои недостатъци. По време на стартиране и спиране в двигателите възникват високи механични и електрически натоварвания, предизвикващи нежелателни пикови стойности. „Плавното стартиране на електродвигателите с помощта на софтстартери е решение както на проблемите на механичната, така и на електрическата част“, коментираха за Инженер.bg от водещата българска търговска и инженерингова фирма АС-ДС, която предлага продуктите ниско напрежение на ABB у нас.

„Софтстартерите на ABB предлагат важни предимства за потребителите. Независимо дали сте консултанти, производители на оригинално оборудване или на контролни панели, или пък сте краен потребител, софтстартерът ще добави стойност към Вашето начинание като осигури надеждност на двигателя, ще подобри ефективността на монтажа и ще увеличи производителността на приложенията“, поясниха специалистите от българската компания.

Надеждност и безопасност на двигателите

Софтстартерите на ABB помагат да се увеличи животът на двигателите, като ги предпазват от електрически удар. Стартовите токове лесно се оптимизират според конкретното натоварване, приложение и размер на двигателя. На разположение на потребителя са над десет функции за защита на двигателя, за да бъде предпазен от промяна в натоварването и нередности в мрежата.

Подобрена ефективност на инсталацията

„Намалете времето за инсталиране и размера на контролното табло, тъй като ще имате всички необходими функции, вградени в софтстартерите на ABB. Те са лесни за инсталиране, благодарение на компактния си дизайн и многото вградени функции. Интегрираният байпас спестява енергия и пространство, като същевременно намалява генерирането на топлина. Софтстартерът Ви осигурява цялостно решение за стартиране на двигател в едно устройство”, заявиха от AC-DC.

Увеличаване производителността на приложението

Спиранията в производството биха могли да бъдат намалени, благодарение на предимствата на софтстартерите. Моделите на ABB намаляват механичното натоварване върху двигателите, което увеличава времето за работа. Управление на въртящия момент, почистване на помпата, спиране на двигателя и много други функции позволяват да се използва пълният потенциал на процеса.

Портфолиото от софтстартери на ABB се състои от четири продуктови гами, покриващи всяка потребност и приложение. Изделията помагат на потребителите да осигурят надеждността на двигателя, да подобрят ефективността на монтажа и да увеличат производителността на приложенията.

PSR – Компактната гама

PSR е най-компактният софтстартер на ABB, който се отличава с важни предимства. Изделията от тази серия са просто, но надеждно решение за стартиране на двигатели, което използва само най-основните функции за плавен старт и стоп. Работи добре в приложения, изискващи много стартирания на час и е оптимално решение за инсталации, в които трябва да се спести място.

PSRC – Гамата за винтови компресори

Софтстартерите PSRC представляват устройства с бързо и лесно инсталиране с фиксирани настройки. Проектирани специално за винтови компресори, те водят до по-малко натоварване върху компресора, намалявайки разходите за поддръжка до минимум. Моделите от серията PSRC могат да се използват и в хладилни витрини с много стелажи.

PSE – Ефективната гама

Новото поколение PSE включва истински универсални софтстартери. „Те са в състояние да осигурят отличен баланс между висок начален капацитет и ефективност на разходите, като вече се предлагат с вградена полева комуникация за мониторинг и управление. Поддържат всички основни комуникационни протоколи“, допълниха още от AC-DC.

PSTX – Усъвършенстваната гама

Софтстартерите PSTX съчетават в себе си много години изследвания и опит в разработката на продукти на базата на обширни познания за специфичните изисквания и нуждите на конкретното приложение. PSTX е най-новото поколение в управлението и защитата на двигателите и добавя нова функционалност с повишена надеждност към всяко приложение за стартиране на двигатели. Гамата PSTX разполага с вградени модули Modbus и като опция Anybus, които поддържат всички основни комуникационни протоколи – Modbus RTU, Profibus, Profinet, Ethercat, BACnet, Ethernet и DeviceNet.

Източник на снимковия материал: АС-ДС, ABB

Тагове: ABB, АС-ДС, вентилатори, електродвигател, електротехника, индустрия, конвейери, помпено оборудване, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АС-ДС ООД
www.acdc-bg.com