Мая Иршик от ВАГО България: „Растем и продължаваме да се развиваме на българския пазар и на Балканите“

03.01.2017 г.7 мин.

Мая Иршик, маркетинг мениджър на водещата компания в сферата на електротехниката, електрониката, автоматиката, сградната и индустриална автоматизация ВАГО България, в ексклузивно интервю пред Инженер.bg разказва за новите предизвикателства, пред които e изправена фирмата, за основните групи изделия, които предлага на пазара, за последните новости на WAGO, както и за състоянието и бъдещите очаквания за развитие на пазара в България и на Балканите.


Уважаема г-жа Иршик, какви са основните предизвикателства пред WAGO? Какви насоки в развитието си предприема компанията в тази връзка?

Българският пазар се определя като бързо променящ се и чувствителен. Необходимо да се действа мигновено, за да можем напълно да посрещнем често менящите се изисквания и нужди на клиентите, което в областта на автоматизацията и проектната работа се явява истинско предизвикателство. Поради тази причина изделията и техническите решения, които WAGO предлага на пазара, трябва да са максимално гъвкави и същевременно да отговарят на финансовите представи на инвеститора. Разминаването между тези две линии би могло да се преодолее единствено с професионална и конструктивна комуникация между доставчика и клиента.


През последните години WAGO разшири много сериозно продуктовата си гама. От днешна гледна точка кои са основните групи изделия, които продавате?

Експертните познания и готовността на компанията да бъде иновативна са отразени в нейното портфолио. Тъй като фирмата е дългогодишен новатор в сферата на автоматизацията и електрическите съединения, продуктовият каталог на WAGO е едновременно богат и високоефективен. Основните групи изделия в него са:

 - Системи от редови клеми за шинен монтаж;

 - Редови клеми за шинен монтаж с щепселно съединение;

 - Разклонителни клеми и конектори;

 - Системи от конектори с щепселно съединение;

 - Разклонителни клеми и конектори за печатни платки;

 - Компоненти за автоматизация;

 - Интерфейсни модули;

 - Принтер и маркировки;

 - Софтуерни решения за оптимизация.

 

Бихте ли разказали за някои от новите предложения на WAGO в областта на сградната и индустриалната автоматизация?

Сградната автоматизация, машините и индустриалните процеси се развиват с изключително бързи темпове в наши дни. WAGO посреща предизвикателствата в този бранш с иновативни и оригинални решения. Сред тях са нови модули за измерване на трифазна мощност, които анализират доставената и/или консумираната електрическа енергия и с това помагат за намаляване на разходите за енергия; устройства с M-Bus протокол за измервателни уреди, клапи и сензори; управления на осветлението чрез DALI и КNX, както и Linect система за трифазно захранване в осветителните инсталации.

 

Произвеждате също контролери и токови трансформатори.

Разширихме гамата токови трансформатори от серия-855 с нови компактни варианти за директен монтаж върху автоматичните предпазители и с UL Сертификат. Вече в продуктовото ни портфолио присъства нов контролер от серията PFC 200 с вграден 3G модем и поддръжка на VPN, който се програмира чрез e!Cockpit, на базата на Codesys 3 e!Runtime – комбинация, която предоставя възможност за работа с най-съвременните решения от гледна точка на програмиране и визуализация с HTML5. Платформата PFC също предлага високи нива на сигурност при комуникацията чрез SSH и SSL, LINUX 3.6. и др.


Наред с това ВАГО периодично организира в различни градове в страната обучения за различни наши продукти и решения за автоматизация както за BMS, така и за индустрията. Предлагаме не само начални обучения, но и специализирани модули за напреднали.

 

Какво място заема Югоизточна Европа в пазарните приоритети на WAGO?

Търговското представителство на WAGO у нас отговаря не само за българския пазар, но и още за съседните държави – Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, Косово, Албания и Черна гора. В тази връзка един от основните ни стремежи и приоритети е развитието на тези пазари и обхващането на още по-голяма пазарна ниша.


Бихте ли направили кратък коментар за състоянието и развитието на пазара в България и съседните държави – Македония, Сърбия и Румъния?

До момента фирма WAGO е изпълнила множество големи и сложни проекти, за които получихме отлични референции и опит, което е определящо за убедеността ми, че сме изцяло в състояние да отговорим на изискванията и на най-претенциозния и взискателен клиент. Непрестанно разширяваме офиса на WAGO в София, като по-специално залагаме на развитието на техническата поддръжка и инвестираме във висококвалифициран и опитен персонал. Това, както и нашата активност и близостта до клиентите, води до положителен резонанс не само от страна на българския пазар, но и от балканските държави, които обслужваме чрез представителството на компанията у нас.

 

През миналата година имахте юбилей!

Да, през 2016 г. ВАГО България чества своя 10 годишен юбилей, откакто стъпихме за пръв път на българския пазар. Тези 10 години със сигурност не бяха леки за нас, но пък за сметка на това бяха интересни и предизвикателни и по-важното всеки път увенчавани с успех и удовлетворение. Ние растем, продължаваме да се развиваме и смятам, че успяхме да намерим нашето място на българския пазар, превръщайки се в доверен партньор и доставчик за нашите клиенти, във фиксирана част от бранша и неговото бъдеще у нас и на Балканите.

 

Повече информация за ТП ВАГО Контакттехник ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: ВАГО България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ВАГО България ООД
www.wago.com/bg