Инж. Петя Колева от АК Магнит: „Намирам вдъхновение в продуктите, които създаваме, и разнообразието в работата в АК Магнит“

15.09.2020 г.4 мин.

Професията ми съчетава моите любими училищни дисциплини – изобразително изкуство и математика“

Какво е необходимо за успешния професионален път на един млад специалист? Отговор потърсихме от една млада и усмихната дама, чието кариерно израстване преминава в утвърдената производствена компания АК Магнит. Днес, 7 години по-късно, работата по иновативни решения и съвместната дейност с екипа, за нея продължава да бъде източник на вдъхновение. Вижте какво още сподели днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ – Петя Колева, инженер „Производство“ в АК Магнит.

 

Здравейте! Бихте ли се представили пред читателите на Инженер.bg?

Казвам се Петя Колева и съм инженер „Производство“ в АК Магнит. Работя в компанията от 7 години.

Разкажете ни за професионалния Ви опит в АК Магнит и основните дейности, които изпълнявате понастоящем?

Основно се занимавам с проектиране и проследяване производството на изделия. Първоначално проектирах шаблони, използвани в производствения процес, а днес вече отговарям за всяка стъпка – от създаването на модел на прототип до серийно производство на продуктите. Работата ми включва още изготвяне на документация и разходни норми на изделията. Грижа се и за успешното и безпроблемно изпращане на продуктите към нашите клиенти.

Какво харесвате в длъжността, която заемате?

Харесва ми работата с чуждестранни клиенти, както и отговорността, която нося. Щастлива съм да бъда част от позитивен и отзивчив екип. Освен това настоящата ми професия съчетава моите любими училищни дисциплини – изобразително изкуство и математика.

Защо избрахте да станете част от екипа на АК Магнит?

Стартирах работа в АК Магнит още в началото на професионалната ми кариера. Избрах да остана тук заради екипа и фактът, че работата ми е разнообразна и изпълнена със смисъл. Това, което ме вдъхновява, е възможността да бъда част от създаването на продукт с приложение в индустрии с висока добавена стойност, и благодарение на който хиляди хора по света използват високоскоростни влакове. Намирам вдъхновение и във възможностите за професионално развитие, които работата в АК Магнит предоставя.

Кой е най-важният урок, който научихте по пътя на професионалното си развитие?

Най-ценното, което научих, е че човек няма как да знае всичко, но винаги има възможност да се научи.

Как успявате да бъдете в крак с новостите в професионален план?

Основно се уча от моите колеги, както и от разнообразните задачи, които изпълнявам в работата ми.

Какви са Вашите любими занимания в свободното време?

Свободното си време посвещавам основно на сина ми. Обичам да плувам и да се разхождам сред природата. Любител гъбар съм, и при подходящи метеорологични условия, ходя в гората за гъби.

Източник на снимковия материал: АК Магнит, freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АК Магнит АД
https://www.aqg.se/en/magnit